Srbiji zlato na Svjetskom prvenstvu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 09. kolovoza 2015. - 8:55
Autor: 

Srpska vaterpolska reprezentacija osvojila je zlato na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Delfini su u finali deklasirali hrvatsku reprezentaciju rezultatom 11:4, a srpski mediji euforično pišu o totalnoj dominaciji novih svjetskih prvaka.

"Onaj vaterpolo koji su prikazali vaterpolisti Srbije nije odavno gleda, ustvari nikada! Totalna dominacija u grupi, a zatim i Australija pa Italija, svi su pali redom, a onda je na red došla i Hrvatska. I ona je prošla kao i ostali", javlja Blic.

"Srbija je u potpunosti nadigrala rivala i zasluženo stigla do petog zlata na svjetskim prvenstvima, drugog od samostalnosti", nadodaje B92.

Pod naslovom "Delfini u povijesnom finalu udavili hrvatske barakude", Kurir pobjedu Srbije opisuje kao tsunami u bazenu te da su njihovi vaterpolisti održali lekciju vaterpola i jednostavno udavili Hrvatsku rezultatom 11:4.

Andrija Prlainović predvodio je Srbiju u finalu s tri pogotka, a nakon uvjerljive pobjede nije skrivao oduševljenje prikazanom izvedbom.

"Večeras smo svjedoci povijesti, nitko nikad nije osvojio svjetsko prvenstvo na ovakav način. Privilegija je biti dio ove momčadi, ovo što smo mi učinili u posljednje dvije godine će se prepričavati. Uživajmo u ovome", izjavio je Prlainović za RTS.

"Hrvatsku je slomilo naše srce. Nisu u pitanju dodavanja, golovi, u pitanju je bila momčad koju je bilo nemoguće nadigrati i pobijediti na ovom bazenu", mišljenje je, pak, Filipa Filipovića, još jednog jakog aduta srpskog vaterpola.