Hrvatski rukometaši u četvrfinalu!

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 23. siječnja 2017. - 8:51
Autor: 

Hrvatski rukometaši su u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Francuskoj i za polufinale će igrati protiv Španjolske u utorak u 20:45.

Hrvatska je protiv Egipta odigrala čudnu utakmicu i samo zbog sjajno odigrano prvog poluvremena izborila je četvrtfinale. 

Hrvatska je na kraju slavila s 21:19, no igrači Željka Babića odigrali su posve dva različita poluvremena - prvo sjajno, drugo očajno!

U prvom dijelu vidjeli smo odličnu obranu, fenomenalnog Pešića na vratima te napokon kreativan i maštovit napad 

Na poluvremenu je Hrvatska imala velikih 13:7, Horvatovim golom i sedam razlike, a onda Egipat mijenja obranu i momčad Željka Babića upada u kreativnu krizu.  Punih 11 minuta nismo mogli do gola, Pešić više nije obranio ništa i Egipat je strašnom serijom došao na samo dva gola minusa 20 minuta prije kraja.

Promijenili smo igru koja je u prvih 30 minuta funkcionirala fantastično i Babić je počeo forsirati sustav sa sedam igrača u napadu, koji nam je očito ne leži. Stala nam je brza tranzicija, teško smo dolazili do šuta, radili smo puno grešaka u napadu i tek zbog individualnih rješenja pojedinaca poput Cindrića, Duvnjaka  ili Stepančića, Egipat nije uspio doći do nestvarnog preokreta i senzacije.

Premda se pobjedi ne gleda u zube, Babićeve taktičke zamisli u drugom poluvremenu nisu bile sasvim jasne i zbog izbornikovih čudnih odluka Hrvatska je umalo prosula već upisanu pobjedu.

Našu su reprezentaciju do pobjede predvodili Zlatko Horvat sa šest golova, Luka Cindrić s pet golova, Željko Musa i Luka Stepančić zabili su po tri gola. dok je Ivan Pešić sakupio 11 obrana. Vratar Meškova je prvi dio prvenstva proveo na tribinama, a izbornik Babić odlučio mu je pružiti priliku umjesto Filipa Ivića. Pešić je opravdao povjerenje jer je protiv Egipta bio jedan od naših najboljih igrača. Već u prvom poluvremenu je imao sedam obrana, a u nastavku je dodao još četiri. 

U redovima afričkog prvaka najefikasniji su bili Ahmed Elahmar s pet i Mohamed Ibrahim Ramadan sa četiri gola.

Bio je to četvrti susret hrvatskih i egipatskih rukometaša na velikim natjecanjima i četvrta pobjeda naših rukometaša.