Tri tenora izvela nezapamćeni spektakl u Kneževom dvoru u Dubrovniku

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 23. lipnja 2017. - 9:52

 „Ipak nije Time to say goodbye“, našalio se dubrovački tenor Stijepo Gleđ Markos, nakon što je oduševljena publika gromoglasnim pljeskom više puta pozivala na bis. Tako je izgledala sinoćnja velika završnica ovogodišnjeg festivala Sentimento u prepunom atriju Kneževa dvora za koji se, sve do zadnjeg trenutka, tražilo stajaće mjesto više.

Već na prvom izlasku, prije početka pjesme, publika je tenora Stijepa Gleđa Markosa nagradila dugotrajnim aplauzom i ovacijama,  jer je uz njegov veliki glas prepoznala i značaj festivala kojeg u svom Gradu organizira već četvrtu godinu.

Domaćinu festivala Stijepu Gleđu Markosu na koncertu su se pridružila dva priznata hrvatska tenora Max Hozić i Saša Jakelić, a publici su ponudili raznovrstan program koji je obuhvaćao neke od najljepših canzona, arija i evergreena. U pratnji Dubrovačkog simfonijskog orkestra kojim je dirigirala sjajna dirigentica Marija Ramljak tenori su vrhunskim izvedbama oduševili publiku.

Tenorima se na pozornici pridružio i dvanaestogodišnji Frano Živković koji je publiku osvojio svojom gitarskom virtuoznošću i šarmantnim nastupom. Posebno emotivna bila je izvedba štićenica Centra za rehabilitaciju Josipovac Selme Čizmo i njene prijateljice Mare Radonić kojima se u pjesmi La Musica di Notte pridružila i publika. Sentimento je ovom savršenom sinergijom različitih talenata uistinu pokazao svoj pravi smisao.

Predivan ambijent Kneževa dvora sinoć je blistao posebnim sjajem. Na ovoj jedinstvenoj večeri domaćin festivala posebno se zahvaljuje gospođi Pavici Vilać, ravnateljici Dubrovačkih muzeja koja je prepoznala vrijednost ovog glazbenog događaja.

Svi prihodi od ulaznica kao i dobrovoljni prilozi prikupljeni na koncertu i tijekom festivala Sentimento namijenjeni su za cjelogodišnji program glazbene rehabilitacije najranjivijih skupina Dubrovačko-neretvanske županije u sklopu projekta „Unison World“.

Festival Sentimento zahvaljuje svim posjetiteljima, suradnicima i pokroviteljima ovogodišnjeg programa: Grad Dubrovnik, Dubrovačka biskupija, Turistička zajednica grada Dubrovnika, Dubrovački simfonijski orkestar, Dubrovački muzeji, Kazalište Marina Držića, Kinematografi Dubrovnik, HDS ZAMP, Valamar Resort, Hoteli Maestral, Jadranski luksuzni hoteli, Privredna banka Zagreb, Zračna luka Dubrovnik, Euro print, restoran Kopun, bistro Tavulin, Cafe bar Nonenina, Slobodna Dalmacija, Dubrovački vjesnik i Dubrovački list.

Sentimento se posebno zahvaljuje sudionicima glazbenih radionica ovogodišnjeg festivala: gospođi Marini Sambrailo, ravnateljici Centra za rehabilitaciju Josipovac, gospođi Ilijani Stojanović, ravnateljici Doma za djecu i mlađe punoljetne osobe Maslina i gospođi Mirjani Vujnović, ravnateljici Doma za starije i nemoćne Domus Christi.