Posebne upisne kvote za iseljenike na HKS-u

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 28. ožujka 2019. - 8:50

Suradnjom Hrvatskog katoličkog sveučilišta (HKS) i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH mnogi će mladi hrvatski iseljenici i pripadnici hrvatskih manjinskih zajednica izvan domovine dobiti novu priliku za studiranje u Hrvatskoj.  

U idućoj akademskoj godini na HKS-u bit će omogućen upis po jednog kandidata na redovitom studiju preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Povijest, Sociologija, Komunikologija, Psihologija i Sestrinstvo.  

Ovim se Sporazumom ujedno potiče znanstveno istraživanje kulturne i vjerske baštine te suvremenog života hrvatskoga iseljeništva, hrvatske nacionalne manjine i Hrvata u Bosni i Hercegovini, kao i migracijskih trendova.  

Povratak u Hrvatsku

Suradnjom sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan RH iznimno je zadovoljan rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić.Nada se da će suradnja doći na višu razinu jer su trenutačno u procesu osmišljavanja novih studijskih programa koji se bave tematikom integracije Hrvata u Domovini i u inozemstvu.

-  Mladim Hrvatima iz inozemstva otvorit ćemo vrata našeg Sveučilišta te ih pozvati da dođu studirati na Hrvatsko katoličko sveučilište. Njihov povratak na studij u Hrvatsku mogao bi biti prvi znak njihovog povratka i ostanka u staroj Domovini. Drago nam je da nas je Središnji državni ured za Hrvate izvan RH izabrao za partnera u toj cijenjenoj misiji dugoročnog jačanja i napretka naše domovine - istaknuo je rektor Tanjić.