Održan sastanak Milasa i Dasharamija

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 12. rujna 2018. - 9:50

Državni tajnik Zvonko Milas održao je jučer sastanak s izaslanstvom Crne Gore, koje je vodio supredsjedatelj crnogorskog dijela Međuvladinog mješovitog odbora Valon Dasharami. Tema sastanka je bila priprema za održavanje 3. sjednice Međuvladinog mješovitog odbora.
Državni tajnik Zvonko Milas ujedno i supredsjedatelj hrvatskoga dijela Međuvladinog mješovitog odbora za zaštitu manjina između Republike Hrvatske i Crne Gore održao je sastanak s izaslanstvom Crne Gore, koje je vodio v. d. tajnika u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Crne Gore i supredsjedatelj crnogorskog dijela Međuvladinog mješovitog odbora Valon Dasharami.

Tema sastanka bila je priprema za održavanje 3. sjednice Međuvladinog mješovitog odbora, koja će se održati 27. rujna u Podgorici. Redovito održavanje sjednice MMO-a potvrda je dobrih odnosa i nastavka kvalitetne suradnje dviju strana.

Na sastanku je zaključeno kako će obje strane nastaviti aktivno djelovati u tom području s ciljem ostvarivanja još boljeg statusa manjina, ali i razvoju odnosa između dviju država.

Sastanku su nazočili i zamjenik predsjedatelja hrvatskog dijela MMO-a Milan Bošnjak, tajnica hrvatskog dijela MMO-a Dubravka Severinski i voditeljica Službe za pravni položaj, kulturu i obrazovanje hrvatske manjine Rajna Stević te tajnik crnogorskog dijela MMO-a Predrag Mitrović, članica MMO-a Sanja Žugić i veleposlanik Crne Gore u Republici Hrvatskoj NJ. E. Boro Vučinić te prvi savjetnik u Veleposlanstvu Milovan Lučić, prenosi Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.