Hrvatska na francuskom festivalu Comedie du livre u svibnju 2021.

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 08. travnja 2020. - 9:58
Autor: 

Hrvatska će u dogovoru s francuskim organizatorima biti zemlja-gost na festivalu Comedie du livre u svibnju 2021. jer je, zbog pandemije koronavirusa, otkazan ovogodišnji festival, priopćilo je u utorak hrvatsko Ministarstvo kulture.  

"U nadi da će se epidemija smiriti te da će sigurnosni i zdravstveni uvjeti u Europi ponovo omogućiti javna okupljanja i organizaciju velikih književnih manifestacija kojima Hrvatska potvrđuje svoju relevantnost na međunarodnoj kulturnoj i književnoj sceni odlučeno je da Hrvatska bude zemlja gost na festivalu Comedie du livre u svibnju sljedeće 2021.", stoji u priopćenju.

Na međunarodnom književnom festivalu Comedie du livre koji se svake godine održava u drugoj polovici svibnja u Montpellieru na jugu Francuske kao jedan od četiri najvažnija književna festivala u Francuskoj, Hrvatska je u sklopu predsjedanja Vijećem Europske unije trebala sudjelovati kao zemlja gost od 14. do 17. svibnja 2020.

Planiran je raznolik književni program u kojem bi sudjelovalo 17 hrvatskih autora čije su knjige zadnjih godina prevedene i objavljene u Francuskoj, razmjena hrvatskih i francuskih autora stripa koja bi prethodila festivalu te brojni projekti koji se sadržajno vezuju uz književni program dajući mu širi kulturni kontekst  - izložbe, kazališne i plesne predstave, projekcija hrvatskih filmova vezanih za književna djela gostujućih hrvatskih autora.

 

(Hina) pp/xmkov ybdj