Završen „Šareni natječaj za male misionare, velike umjetnike” u Crnoj Gori

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 17. travnja 2023. - 9:32
Autor: 

U svibnju obilježava se 180. rođendan Papinskog djela svetog djetinjstva i tom prigodom na poticaj Međunarodnog tajništva Djela u Rimu te u suradnji s drugim nacionalnim upravama svijeta, Nacionalna uprava Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj organizirala je „Šareni natječaj za male misionare, velike umjetnike”. Pročelnik misija Kotorske biskupije, don Dejan Turza, potaknuo je djecu da se uključe u akciju.

Djeca su se odazvala i radovi su prema pravilu natječaja do 15. ožujka poslani Papinskim misijskim djelima u Hrvatskoj te je odabran pobjednički rad koji je poslan u Međunarodno tajništvo Djela u Rimu.

Sva djeca koja su sudjelovala u natječaju dobit će zahvalnice i uspomenu na 180 godina Papinskog djela sv. djetinjstva, a pobjednički rad dobit će i poklon iznenađenja. Odabrani pobjednički rad je crtež dječaka Viktora Marstijepovića (10 godina) iz Šušanja.

U kreativnom timu koji je bio zadužen za odabir pobjedničkog crteža bio je fra Ivica Vrbić (misionar u Boliviji), misionarke-redovnice Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka na Salomonskim Otocima, profesionalni fotograf Saša Ćetković koji je volonter i veliki prijatelj misija te ravnateljica Papinskih misijskih djela u RH, s. Ivana Margarin. U odabiru je pomogao i suradnik PMD-a, poznati ilustrator Dario Kukić koji je ilustrirao kreativnu društvenu igru „Veseli kilometri“ koju je Nacionalni misijski ured u RH osmislio prošle godine, a sva sredstva od te igre namijenjena su za pomoć misionarima i kupnju misijskih vozila.

Sva djeca koja su učestvovala u natječaju dobila su katehetske materijale „Veseli kilometri” koji su donacija Hrvatskog nacionalnog vijeća u Crnoj Gori.

Izvor: ika.hkm.hr