Stari zatvor u Kotoru bit će mjesto za umjetnike

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 29. lipnja 2020. - 11:43

Zahvaljujući suradnji Ministarstva kulture i Općine Kotor, zgrada Starog zatvora u Kotoru bit će rekonstruirana i prilagođena novoj namjeni. Radovi na rekonstrukciji počeli su sredinom ožujka, kada je izvođač ušao u potpuno zapušten objekt, koji je neophodno temeljno obnoviti i staviti u funkciju Kreativnog haba. Vrijednost investicije je 1,6 milijuna eura, a završetak radova planiran je u listopadu tekuće godine.

Rekonstrukcija ruiniranog i zapuštenog zdanja Starog zatvora u cilju realizacije rezidencijalnih programa namijenjenih umjetnicima iz cijelog svijeta, kao i uspostavljanja regionalne mreže poduzetnika u kulturi u svrhu razvoja kreativnih industrija, pozicionirat će Kotor kao vodeću kulturno-turističku destinaciju ovog dijela Europe.

Novi umjetnički sadržaji, koji će biti kreirani u okviru budućeg Kreativnog haba, Kotoru će donijeti jedinstven kulturno turistički proizvod koji će doprinijeti i boljoj turističkoj prepoznatljivosti i posjećenosti, ali i održivom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini.

Također, restauracijom zgrade Starog zatvora, Općina Kotor i Ministarstvo kulture nastavljaju s realizacijom strateškog cilja namijenjenog promociji i razvoju kreativnog sektora i kreativnih industrija u ovom gradu, u cilju pružanja potpore održivom razvoju sektora kulture i poduzetništva i na lokalnoj razini.

Izvor: Radio Kotor