"Pripazi se Adrijane"

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 16. siječnja 2020. - 9:59
Autor: 

"Oni koji su pomislili da se Hrvatima, ili bilo kome drugome u Crnoj Gori, može prijetiti, prevarili su se"-poručuje Vuksanović.

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative i poslanik u Skupštini Crne Gore Adrijan Vuksanović primio je preko društvene mreže Facebook prijeteće poruke.

Naime, u porukama Vuksanoviću, korisnik potpisan kao Nikola Peraš mu poručuje "Pripazi se Adrijane" uz fotografiju Novaka Đokovića i četničku pjesmu "Na sred gore Romanije" koja glasi:

"Na sred gore Romanije, četnicki se barjak vije
Pa neka ga nek se vije, donet nam je iz Srbije
Doneo ga Čica Draža i njegova gorska straža
Nosila ga čvrsta ruka, Majodantić gorskog vuka
Predao ga Herceg Bosni, da se ona snjim ponosi
Herceg Bosna barjak voli, junački se pod njim bori."

Kako Vuksanović kaže u izjavi za Antenu M, to nije prvi put da mu stižu prijetnje, ali je sada riješio da ih prijavi i javnost obavijesti o tome. Objašnjava i zašto.

"Prijavio sam nadležnim organima prijetnju koju sam dobio. Ovo nije prvi put da se suočavam s ovakvim pojavama, samo što ih do sada nisam medijski eksponirao. Kako je od pojedinih društvenih subjekata stvoren pogodan ambijent za ispoljavanjem ovakve vrste 'junaštva', smatrao sam da je potrebno pored pružanja informacije nadležnim institucijama, obavjestiti i javnost''- kazao je Vuksanović za Antenu M.

Kako dodaje, Uprava policije je u svim prethodnim slučajevima pokazala efikasnost i uvjeren je da će tako biti i sada.

"Oni koji su pomislili da se Hrvatima, ili bilo kome drugome u Crnoj Gori, može prijetiti, prevarili su se. Naslušali smo se ovakvih poruka devedesetih i siguran sam da će oni koji žale za tim vremenima dobiti odgovarajući institucionalni odgovor"-kazao je Vuksanović za Antenu M.