MVEP o situaciji u Crnoj Gori: Pomno pratimo događanja. Osuđujemo svaki oblik nasilja

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 05. rujna 2021. - 20:08

Crna Gora je susjedna zemlja, s kojom imamo dobre i razvijene odnose, NATO smo saveznice, a Hrvatska i snažno podupire europske integracije Crne Gore, navodi resorno ministarstvo.

Od Crne Gore očekujemo da rješava probleme kroz dijalog uz nadu da trenutna situacija neće negativno odraziti na položaj i status hrvatske zajednice u tom državi, poručili su iz hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova.
MVEP pomno prati događanja u Crnoj Gori. Crna Gora je susjedna zemlja, s kojom imamo dobre i razvijene odnose, NATO smo saveznice, a Hrvatska i snažno podupire europske integracije Crne Gore.

U tom svjetlu očekujemo od svih političkih aktera u Crnoj Gori da sva pitanja s kojima se u ovom trenutku suočava crnogorsko društvo rješavaju u europskom duhu kroz inkluzivan i konstruktivan politički dijalog. Osuđujemo svaki oblik nasilja te se nadamo da će svi u Crnoj Gori pridonijeti smirivanju napetosti i očuvanju javnog reda i mira u zemlji. Nadamo se da se trenutna situacija neće negativno odraziti na položaj i status hrvatske zajednice u Crnoj Gori, kažu sa Zrinjevca.