Mitrović: Socijaldemokrate osuđuju prijetnje upućene predsjedniku HGI

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 24. veljače 2021. - 13:59
Autor: 

Socijaldemokrate Crne Gore osuđuju prijetnje upućene predsjedniku Hrvatske građanske inicijative Adrijanu Vuksanoviću i izražavaju zabrinutost zbog sve češće pojave sličnih incidentnih dešavanja.

Naročito zabrinjava udar na pripadnike manjinskih naroda i sve evidentniji porast međuvjerske i međunacionalne netrpeljivosti, posebno u oblasti društvenih mreža, kao i izostanak adekvatne reakcije javnosti, kada su ova i slične situacije u pitanju.

Građanska Crna Gora, u kojoj se svako osjeća slobodno da bude ono što jeste, uvijek je baštinila vrijednosti multietničnosti, multivjerskog i multinacionalnog sklada, koje treba sačuvati i u ovim izazovnim vremenima. Stoga pozivamo nadležne organe da u slučaju Vuksanovića reaguju u što kraćem roku i pronađu i procesuiraju odgovorna lica. Takođe, apelujemo na sve učesnike u političkom i javnom životu da osude ovaj i slične činove i svojim javnim nastupima umjesto zapaljujuće i nacionalističke retorike, šalju poruke mira, suživota, tolerancije, pomirenja i međusobnog uvažavanja – kaže se u saopštenju koje potpisuje Zdravko Mitrović, predsjednik Socijaldemokrata Tivta.

Radio Tivat