Ministrica Marija Vučinović razgovarala s veleposlanikom Palestine

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 17. veljače 2017. - 8:54
Autor: 

Ministrica  bez portfelja u Vladi Crne Gore Marija Vučinović primila je jučer  veleposlanika  Palestine Rabija Al Hantoulija. Tom prigodom , ministrica Vučinović je upoznala veleposlanika Alhantoulija s radom i aktivnostima koje sprovodi u okviru svojih nadležnosti.

Ministrica je naglasila da je položaj hrvatske i drugih nacionalnih manjina u Crnoj Gori na zadovoljavajućem nivou, ali da svakako ima prostora za njihovo dalje unapređenje. Izražavajući zahvalnost veleposlaniku  Palestine i palestinskom narodu, koji su među prvima priznali nezavisnost Crne Gore, prepoznajući je kao državu koja njeguje mir, suživot i tolerancij.  Vučinović je istakla da se nada takvom razvoju odnosa između Palestine i Izraela.

Prema riječima veleposlanika  Al Hantoulija, država Palestina je odlučila da otvori Veleposlanstvo  u Crnoj Gori zbog njenog vidnog napretka na planu unutrašnjih reformi, kao i u procesu EU i NATO integracija. Veleposlanik  Palestine je naglasio da je njegova misija da gradi mostove suradnje u svim oblastima, koje su od interesa za obje države.