Ivanu Vojniću nagrada sa "Zlatne pahulje"

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 01. ožujka 2020. - 9:42
Autor: 

Nagrada za kompoziciju na 27. Međunarodnom festivalu „Zlatna pahulja“ stigla je u Tivat. Našoj sugrađanki Dragani Vojnić je kompozicija „Nisam više tvoja beba“ koju je otpjevao njen sin Ivan Vojnić prvi autorski rad sa kojim je, prema odluci četvoročlanog žirija na čelu sa Vlatkom Stefanovskim, juče osvojila drugo mjesto .

„Ovo je pravo iznenađene za mene i moju ekipu, jer sam potpuni debitant u ovoj oblasti i od šoka sam se jedva popela na binu koncertne dvorane CZK Rožaje –da primim nagradu„, rekla je za naš Radio Dragana Vojnić, koja je za ovu numeru napisala i tekst. “ Ali, eto, stručni žiri je moju kompoziciju procjenio zanimljivom i neizmjerno sam srećna zbog toga. Izuzetan je osjećaj kada ste u timu najboljih, jer je iza mene uvaženi umjetnik, Slaven Knezović sa osvojenim trećim mjestom za pjesmu „Fudbal“ dok je prvi bio iskusan muzičar, Mirsad Serhatlić sa numerom „Mi smo djeca vaša„.

Tivat je na jučerašnjem danu festivala imao dva predstavnika, Ivana Vojnića i Jovanu Radanović koji su bili odlični u nastupu i bili zapaženi u dosta jakoj konkurenciji ovog festivala. Ivan je kao posljednji u programu izmamio velike aplauze i ovacije  publike koja ga dobro poznaje od prošle godine kada je osvojio drugu nagradu za interpretaciju.

Ovaj talentovani učenik drugog razreda OŠ „Drago Milović“ i član Dječijeg saveza Tivta je takođe „vlasnik“ i jedne prve nagrade koju je osvojio na „Zagifestu“ u Zagrebu prošle godine.

Jučerašnje druženje na međunarodnom festivalu „Zlatna pahulja“ je nakon proglašenja najboljih trajalo do kasnih sati, a na poziv organizatora ostajemo ovdje i danas kada je Internacionalno veče manifestacije. U Rožajama se osjećamo kao kod kuće, dobro se znamo sa mnogim učesnicima, autorima pjesama i organizatorima, i zaista uživamo što smo ovdje , “ zaključuje Dragana Vojnić.