Međunarodni festivala klapa u Perastu 27. lipnja

Emitirano: 
Petak, 25. travnja 2014.

Nakon nekoliko promjena datuma  početka, ovogodišnji Međunarodni festivala klapa u Perastu zakazan je za 27. lipnja i trajaće tri dana.

O pripremama, novinama, finansiranju, uspjesima i problemima 13. po redu Medjunarodnog festivala klapa u Perastu, za nas radio  govorio je izvršni direktor Milan Kovačević.

Ove godine na Festivalu zvučna imena iz svijeta klapskog pjevanja,  stvaralaštva, zvučna imena među članovima stručnog žirija, prijavljeno je preko 30 klapa,  na naše pitanje gdje su tu crnogorske klape, Kovačević izmedju ostaloga kaže:

“To je delikatna tema o kojoj govorimo svake godine. Crnogorske klape su, blago rečeno u jednom obliku stagnacije, na žalost, čast izuzecima.  Ako Festival iz godine u godinu stalno raste, podiže klapsku pjesmu na sve veći nivo, uspijeva da dovede najbolje klape iz regiona, kao na primjer mušku klapu “Kaše”, višestrukog pobjednika Omiškog fesivala, I druge vrhunske klape koje će doći ove godine, kako je moguće da se to nije reflektovalo na podmlađivanje klapa u Crnoj Gori, zašto se ne stvaraju nove klape......”

Detaljnije u emisiji.