Portal analitika

Četvrtak, 25. siječnja 2024.

Naša glumica, producentkinja i istaknuta umjetnica Ivana Mrvaljević preminula je danas, u 48. godini.

Mrvaljević, koju pamtimo kao jednu od najznačajnijih crnogorskih glumica svih vremena, rođena je 1976. godine na Cetinju.

U rodnom gradu je 1999. godine završila Fakultet dramskih umjetnosti u klasi Bora Stjepanovića.

Od tada je bila i članica ansambla Gradskog pozorišta, pri čemu je kasnije magistrirala produkciju u Torinu.

Ima onih kojima dogovor nije cilj, već naprotiv - radi se svim silama na obesmišljavanju funkcionalnosti društva i države. Vidimo demonstraciju bahatosti u svemu tome

 “Protesti koji se dešavaju zbog neustavnog djelovanja pokazatelj su da se naši građani ipak nisu navikli na brojne destruktivne fenomene s kojima se suočavamo prethodnih godina i da javnost, koliko god se činilo da je utonula u rezignaciju, nije stekla imunitet na ovakve pojave“, ocijenio je u razgovoru za Portal Analitika predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović.

Petak, 31. ožujka 2017.

Novi direktor Aerodroma Tivat je Radovan Marić, saznaje agencija Mina-business.
On je za direktora Aerodroma Tivat imenovan u četvrtak uveče na sjednici Odbora direktora preduzeća Aerodromi Crne Gore.
Marića je na rukovodeće mjesto predložio Središnji odbor Hrvatske građanske inicijative (HGI), kojoj je na bazi koalicionog sporazuma pripalo upravljanje najprometnijom vazdušnom lukom u zemlji.
Marića su za to mjesto preporučile stručne i profesionalne kompetencije.
On je bivši vojni pilot aviona i helikoptera, koji je Vazduhoplovnu vojnu akademiju završio u Zadru.

Za značajno znanstveno dostignuće u području tehničkih znanosti za istraživanje kooperativnog upravljanja i interakcije čovjek - robot u robotici - stoji u obrazloženju dodjele državne nagrade za znanost, koja je na svečanosti u Hrvatskom saboru uručena Nikoli Miškoviću. Nagrada se dodjeljuje za izuzetno važna dostignuća u znanstveno-istraživačkoj djelatnosti, za proširenje znanstvenih spoznaja i za znanstvena ostvarenja u primjeni rezultata znanstveno-istraživačkog rada, koja su postigli znanstvenici, istraživači i znanstveni inovatori.

Stranice

Subscribe to RSS - Portal analitika