Gradski Portal

Foto: Gradski.me

Nalazimo se pred institucionalnom i svakom drugom paralizom, i bojim se da je riječ o smišljenom obesmišljavanju institucija, ocijenio je predsjednik HGI Adrijan Vuksanović u emisiji “Pressing” na Gradskoj TV.

Vuksanović kaže da je na djelu pokazna vježba kako predstaviti Crnu Goru kao suverenu državu koja samostalno nije održiva, već da joj treba neka vrsta protektorata.

Ističe da moramo pokazati prkos kako bismo izbacili iz igre sve moguće ideje da budemo utješna nagrada za nečije velikodržavne neostvarene projekte.

Ponovnim izglasavanjem izmjena i dopuna Zakona o predsjedniku obistinile su se sumnje da će aktuelna poslanička većina na neustavan način da mijenja tako važan zakon, kazao je u emisiji “Pressing” predsjednik HGI Adrijan Vuksanović.

“To je dovelo i do određenih reakcija iz međunarodne javnosti. Odložen je i POSP, što je jasan znak”, navodi Vuksanović.

Salve nacionalističkih pjesama, klicanje Kosovu, mahanje zastavama s četiri ocila i masovno kršenje epidemioloških mjera obilježile su „humanitarni“ koncert koji je preksinoć održan u Tivtu, u organizaciji Bratstva srpske omladine.  

Dok je javnost burno reagovala na te scene, lokalna vlast, kojoj ključnu podršku daju SDP i URA, ćuti.

Sagovornici Gradskog portala saglasni su u tome da je sinoćni skup odraz aktuelne društvenopolitičke situacije, koja nalikuje devedesetim i pitaju se kako SDP u Tivtu može biti u koaliciji s partijama koje negiraju građanski koncept države.

Stranice

Subscribe to RSS - Gradski Portal