rujna 2020

 Poštovani roditelji,

Portal Pozornica.me je počeo s radom.

„Svijet varki i iluzija“ naziv je autorske večeri književnice Dragane Kršenković Brković, koja će biti održana u četvrtak, 1. listopada, s početkom u 18 sati u Muzeju grada Perasta.
O stvaralaštvu i poetici autorice govorit će književnik Miraš Martinović, a publici će se obratiti i autorica Dragana Kršenković Brković.
Organizator književne večeri je Općinska javna ustanova „Muzeji“ Kotor.

Srijeda, 30. rujna 2020.

Danas slavimo blagdan sv. Jeronima, velikog sveca i mistika s kraja 4. i početka 5. stoljeća, jednog od najučenijih ljudi svoga vremena. Prema njemu se nazivaju i mnoge hrvatske crkve, zavodi, škole – kako u Hrvatskoj, tako i među Hrvatima diljem svijeta.

Treba zapamtiti ime Vladimir Barović… Ovaj je crnogorski admiral JNA prije točno 29 godina prislonio cijev pištolja na sljepoočnicu i… opalio. Samoubojstvo Vladimira Barovića časni je čin admirala JNA koji do danas, na žalost, nitko u Hrvatskoj nije prepoznao, a zbog nje je, na neki način, umro.

Admiral Vladimir Barović svjesno je životom platio odluku da ne sudjeluje u Domovinskom ratu, ostavljajući poruku da bi to bilo “protiv časti Crnogorca”.

Utorak, 29. rujna 2020.

Poštovani gospodine Bečiću,

Utorak, 29. rujna 2020.

Blagdan sv. Jeronima, nebeskog zaštitnika grada i župe Herceg Novi proslavit će se u srijedu 30. rujna 2020. Slavit će se dvije svete mise u župnoj crkvi u 10 i 18 sati.

Svečanu svetu misu u 18 sati predslavit će mons. Rrok Gjonelleshaj, apostolski upravitelj Kotorske biskupije.

Izvor: Kotorska biskupija

Izložba „Odlike lokalnog ribarstva” upriličit će se u Muzeju i galeriji Tivat 30.9.,  godine s početkom u 19 sati.  Autor izložbe je etnolog Igor Lazarević.

Vlada Crne Gore je u četvrtak, 24. septembra 2020.godine, bez održavanja sjednice, a na osnovu pribavljene suglasnosti većine članova Vlade, dala suglasnost na odluke o zastavi, notnom zapisu himne i utvrđivanja Dana nacionalnog praznika pripadnika albanskog, hrvatskog i romskog naroda u Crnoj Gori.

“Umjetnost je korak od vidljivoga, poznatoga, do nepoznatoga.”

Kahlil Gibran

 

Stranice