studenog 2019

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović otvorio je juče jedanaesto zasjedanje Ženskog parlamenta, koje je organizovao Odbor za rodnu u svijetlu zaključaka usvojenih na Konferenciji o borbi protiv trgovine ljudima.

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore u suradnji s Centrom za kulturu Tivat organizira koncert klape „Valdibora“ iz Rovinja večeras na Maloj sceni Centra za kulturu Tivat (DTV Partizan). Početak je u 20 sati, a ulaz je slobodan.

“Na kraju novembarskih dana, a nakon što smo obilježili Dan opštine Kotor, Gospu od zdravlja i Aranđelovdan – posebno mi je zadovoljstvo što smo u prilici da u Pomorskom muzeju pogledamo ovu izuzetno vrijednu izložbu koju su pripremile i kroz katalog obrazložile naše tri sugrađanke kojima se na tome iskreno zahvaljujem – kazao je sinoć otvarajući izložbu “Od Boke Kotorske do Krka: Ivan Volarić – Piturić” gradonačelnik Željko Aprcović.

Petak, 29. studenog 2019.

Sinoć je  na Maloj sceni  Centra za kulturu u  okviru programa „Novembarskih dana“ održan  koncert pod nazivom „Veče Jadrana  sa  prijateljima”. Tivatska klapa „Jadran“ osnovana  je prije 42 godine i važi za najstariju klapu na području Crne Gore. Iza njih su brojni nastupi, a izvode  dalmatinske pjesme, kao i domaće klapske obrade.

 Pored domaćina, klape „Jadran”  ljubitelji  klapske pjesme su uživali i u izvedbama gostiju: klape „Belleza”, vokalnog  ansambla „Kaldana”, klape „Romansa”, kao i klape „Maris”.

Petak, 29. studenog 2019.

Turistička organizacija Tivat obavještava javnost da će se u okviru projekta Zimska bajka u Tivtu 2020. održati pet „Novogodišnjih bazara“. Spomenuti bazari bit će organizirani od strane NVO „Harlekin” svake nedjelje u mjesecu prosincu na Rivi Pine, s početkom u 11 h. Prvi u nizu će se održati već u nedjelju, 1. 12., a naredni slijede 8.12., 15.12., 2212., i 28. 12. Posjetitelji  će biti u prilici uživati u bogatoj ponudi ručno rađenih suvenira, ukrasa i raznoraznih tematskih rukotvorina, koji će se naći na okićenim štandovima duž šetališta Pine.

Nadbiskup barski i apostolski upravitelj kotorske biskupije i biskupi u miru, uputili su narodu, predsjedniku Republike Albanije kao i predsjedniku Biskupske Konferencije Albanije pismo sućuti i bratske blizine:

Muzej i galerija Tivat  raspisuje natječaj   za  izlagačku  2020. godinu i poziva sve zainteresirane likovne, primijenjene i multimedijalne akademske umjetnike i umjetnice kao i udruženja umjetnika/ca da daju svoju prijedloge za organizaciju samostalnih i grupnih izložbi za  izlaganje u slobodnim terminima u 2020. godini. Natječaj se odnosi na mlade umjetnike,  kao i na umjetnike, koji su  se potvrdili svojom profesionalnom biografijom i stekli umjetničke  reference.

Potrebna dokumentacija  za sudjelovanje:

-    Portfolio ( u tiskanom  ili elektronskom obliku)

Forum žena Hrvatske građanske inicijative organizira odlazak na manifestaciju „Dubrovački zimski festival“ 14. 12.,  gdje će prisustvovati paljenju treće adventske svijeće i koncertu Gibonnija na Stradunu .

Učenici internacionalne škole KSI, Knightsbridge Schools International Montenegro, u suradnji sa zelenim timom Porta Montenegra, zasadili su u školskom dvorištu 60 sadnica ruzmarina, lavande i malih maslina.

Kroz edukativni  sat o ekologiji i značaju biljki, učenici su sudjelovali  u akcija sađenja, s ciljem da kroz iskustvo shvate značaj biljki u prirodi, i po čovjekovu okolinu. Uredili su svoje dvorište, gdje svakodnevno provode vrijeme za učenje i igru, istakla je profesorica prirodnih  znanosti u KSI-u Lauren Streifer.

Večeras na Maloj sceni  Centra za kulturu, s početkom u 19:00 h u okviru programa „Novembarski dani Tivat“ bit će održan  koncert  „Veče Jadrana  sa  prijateljima”. Pored domaćina, klape „Jadran” u programu će sudjelovati: klapa „BELLEZZA”, vokalni ansambl „KALDANA”, klapa „ROMANSA”, klapa „MARIS”.

  Ulaz je slobodan.

Stranice