rujna 2014

Utorak, 30. rujna 2014.

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije se uspio plasirati u 2. kolo ATP turnira u Pekingu, bolji od njega je u susretu 1. kola bio Nijemac Peter Gojowczyk sa 6-4, 2-6, 7-5 nakon sat i 52 minute igre.

Karlović je u prvom međusobnom susretu protiv Gojowczyka čak tri puta gubio svoj početni udarac, jednom u prvom, te dva puta u trećem setu u kojem je imao neuobičajeno slab postotak ubačaja prvih servisa od samo 48 posto. Usto je u odlučujućem setu osvojio tek šest od 17 poena nakon drugog servisa, što ga je i odvelo u poraz.

Utorak, 30. rujna 2014.

Internacionalni dobrotvorni fond "Naša budućnost" pokrovitelj je Internacionalnog Festivala- "Sunrise in Montenegro" koji se u održao u Kotoru u subotu 27. rujna.  Na ovom natjecanju nastupio je zbor Škole pjevanja "Good Mood" , Kulturnog centra"Nikola Đurković", koji je pod vodstvom Đurđe Petrović Poljak, kao i solisti zbora.

Članovi Škole pjevanja  "Good Mood" osvojili su sljedeće nagrade:-U kategoriji "horsko pjevanje"

-prvu nagradu. Solista je bio Vasilije Čolan (klavir i vokal), a na kahonu (akustična kutija), solistu i zbor, pratio je Goran Milojević

Foto: Pavo Urban

Izložba "Grad je mrtav. Živio grad!", hommage umjetnicima Milanu Milišiću i Pavi Urbanu koji su poginuli u granatiranju Dubrovnika 1991. godine, postavljena je u Kulturnom centru u Beogradu.

U galeriji "Podroom" beogradskoga Kulturnog centra postavljeni su radovi 27 umjetnika različitih generacija, a mnogim je autorima, kažu organizatori, to prva izložba i ujedno prvi dolazak u Beograd.

Foto: Vlada R. Hrvatske/twitter

Hrvatski premijer Zoran Milanović nastavlja posjet IT kompanijama u SAD-u. Danas će se u kalifornijskoj Silicijskoj dolini sastati s predsjednikom uprave i glavnim izvršnim direktorom korporacije Cisco Johnom T. Chambersom.

Zoran Milanović sastao se jučer u Redmondu kraj Seattlea s izvršnom potpredsjednicom i financijskom direktoricom korporacije Microsoft Amy Hood.

Terezija je osjetila redovničko zvanje i željela je ući u karmelski samostan gdje su već bile njezine dvije sestre, ali je bila premlada. To je nije pokolebalo. Tražila je dozvolu crkvenih i samostanskih poglavara. Kada joj nisu dopustili, u Rimu je osobno zamolila papu Lava XIII. i uspjela je.

Kompanija Adriatic Marinas, nakon Kana i Soutemptona, predstavila je projekt Porto Montenegro i na Sajmu nautike u Monaku, MYS, od 24. do 27. rujna.

Ponedjeljak, 29. rujna 2014.
Foto: Radio DUX, Mato Dabović

Jučer je proslavljen blagdan  sv. Eustahija u istoimenoj crkvi u Dobroti.

Misu je predvodio Don Robert Tonsati, koji je iznio zanimljive detalje iz životopisa Svetog Eustahija ističući njegovu veličinu.

Ponedjeljak, 29. rujna 2014.

Domagoj Duvnjak nije briljirao u susretu protiv Zagreba. Hrvatski reprezentativac i najbolji rukometaš svijeta postigao je tri pogotka, ali napravio je i previše pogrešaka preko kojih je Zagreb stigao do brzih i lakih pogodaka. Dule je i sam svjestan da to mora biti bolje.

Ponedjeljak, 29. rujna 2014.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pobjedom je otvorio nastup na ATP turniru u Pekingu.

Čilić, koji je postavljen za četvrtog nositelja, u prvom kolu bez poteškoća je svladao domaćeg predstavnika Yana Baija sa 6:3, 6:4 nakon sat i 21 minutu igre.

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija nastup u drugom krugu natjecanja po skupinama na Svjetskom prvenstvu u Italiji započet će dvobojem protiv Japana u srijedu u Trstu od 20 sati u skupini E.
Osim protiv Japana, Hrvatska će u drugom krugu još igrati protiv Kine u četvrtak, Azerbajdžana u subota, Trst, te Belgije u nedjelju, a sve utakmice igrat će u trstu od 20 sati.

Stranice