kolovoza 2014

Nedjelja, 31. kolovoza 2014.

Osmi po redu Hercegnovski Festival Stripa, kao i svake godine, bit će održan od 5. do 10. rujna u Herceg Novom.

Otvaranje će biti održano na tvrđavi Forte Mare, a majstori stripa predstavit će se u Dvorani Park, Galeriji Sue Ryder, kafeu Atelje, parkovima i trgovima.

U sklopu Festivala planirani su brojni programi koji će se odvijati na nekoliko lokacija u gradu.

Tijekom Festivala, u Herceg Novom će gostovati i svjetska imena stripa iz Engleske i Italije.

U Crnoj Gori postoje tri udruženja ljubitelja stripa, ali novljansko je udruženje najbrojnije.

U Vrbovcu se danas održava 34. turističko-kulinarska manifestacija "Kaj su jeli naši stari", koja je otvorena jučer.

Jedinstveni festival hrane u Hrvatskoj, čiji je organizator Turistička zajednica grada Vrbovca, temelji se na pripremanju jela po starinskim receptima. Tako ova priredba čuvajući tradiciju čuva i narodnu baštinu. Udruge žena pripremaju jela po bakinim receptima, te prodaju kolače po popularnim cijenama.

Festival hrane prati i bogat kulturno-umjetnički i sportski program, te mnogobrojne izložbe i radionice.

U Parku prirode Medvednica i zagrebačkom zoološkom vrtu jučer  je obilježena Međunarodna noć šišmiša.

Za posjetitelje Parka prirode Medvednica bio je organiziran besplatan obilazak špilje Veternice u kojoj je zabilježeno čak 14 vrsta šišmiša te različite radionice za djecu na temu šišmiša i "Šišmiš učionica".

Ravnateljica Parka Snježana Malić-Limari rekla je da je to bio dan posvećen otkrivanju tih fascinantnih noćnih bića. "Ovi ljubitelji tame, slabo poznati i prepoznati, posvuda su vrlo ugroženi, a značajni su nam pokazatelji kvalitete prirode i okoliša", istaknula je.

Nedjelja, 31. kolovoza 2014.

Na Ljetnjoj pozornici u Tivtu, 31. kolovoza (nedjelja) u 21 sat bit će odigrana natjecateljska predstava "Otelo" Jugoslovenskog dramskog pozorišta- Beograd.

Redatelj: Miloš Lolić

Dramaturg: Periša Perišić

Scenograf: Jasmina Holbus               

Kostimograf: Maria Jelesijević                     

Kompozitor: Nevena Glušica           

Scenski govor: Ljiljana Mrkić Popović

Subota, 30. kolovoza 2014.

Povodom odlaska tivatskih studenata, u parkiću preko puta "Montenegrina" u Tivtu, danas, 30. kolovoza, od 19 do 22 sata bit će održana svirka benda Omladinskog kluba Tivat sa prijateljima iz Kotora i Herceg Novog, pod nazivom "I da nam se vrate".

Udruga Za Orebić, jedna od osnivačkih članica Lokalne akcijske grupe ''LAG 5'' pokrenula je donatorsku kampanju prema crowdfunding principu s namjerom da pokrene obnovu opasno oronulog mauzoleja obitelji Mimbelli zajedno s kipom ''Zaspala vestalinka''.

Emitirano: 
Petak, 29. kolovoza 2014.

Na nedavno odrzanoj fešti nad feštama u Kotoru, Bokeljskoj noći, glavnu nagradu osvojila je figura  naziva OSVETA PERAŠKOG KOKOTA. Kreatori – laureati, "Meštar i Furešta" bili su gosti emisije "Bokobran".

Petak, 29. kolovoza 2014.

Na terasi gradske kavane "Dojmi" u Kotoru, večeras, 29. kolovoza u 21 sat bit će održan koncert grupe "Good Mood" Kulturnog centra "Nikola Đurković".

Na gradskim bedemima u Koprivnici otvoren je tradicionalni 9. renesansni festival - jedna od najvećih turističko-povijesnih manifestacija tog tipa u ovom dijelu Europe.

Renesansi festival, otvoren sinoć, kojeg svake godine posjeti nekoliko desetaka tisuća domaćih i stranih gostiju trajat će do nedjelje, a svoj dolazak najavilo je oko 1200 kostimiranih sudionika iz mnogih europskih država.

Film "Takva su pravila" hrvatskog redatelja Ognjena Sviličića danas će, u natjecateljskom programu Horizonti 71. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji, imati svoju svjetsku premijeru u festivalskoj dvorani Volpi, gdje će biti i ekipa te filmske priče o zagrebačkoj obitelji koja nakon što im sina pretuče skupina mladića kreće u borbu s ravnodušnim i nezainteresiranim institucijama.

Stranice