srpnja 2014

Danas je u Skupštinskoj sali Općine Tivat održana javna rasprava o tekstu Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o manjinskim pravima i slobodama.

Četvrtak, 31. srpnja 2014.

U Herceg Novom na Kanli kuli sutra večer, 1. kolovoza, u 21sat počinje  28. po redu Filmski festival – Montenegro Film Festival  I trajati će  do 7. kolovoza.

Na 28. FFHN biće prikazano 90 filmova u četiri selekcije.  

Foto: glasistre.hr

Iz nepoznatog razloga Makedonac (56) je sredozemnu medvjedicu više puta udario rukom po leđima. Policija je izašla na teren i utvrdila da muškarac nezakonito boravi na teritoriju RH.
Zbog uznemiravanja sredozemne medvjedice policija je prijavila 56-godišnjeg makedonskog državljanina.

Projekcijom slovenskog dokumentarnog filma "Mama Europa" Petre Seliškar 5. kolovoza se na otoku Šipanu otvara jedanaesta Ljetna škola filma Šipan, već tradicionalna manifestacija koja u desetak kolovoških dana taj mali elafitski otok pretvara u filmsko odredište na kojemu mladi imaju priliku učiti o raznim aspektima filmske umjetnosti.

Obitelj s Floride, koja je tragala za izgubljenim blagom u olupini španjolskog broda našla je dio 300 godina stare ogrlice koja je pripadala uglednom španjolskom svećeniku, objavili su dužnosnici u srijedu.

Eric Schmitt, profesionalni tragač za blagom otkrio je zlatnu četvrtastu kutijicu dok je zajedno s roditeljima pretraživao olupinu jednog od jedanaest brodova u španjolskom konvoju koji je 1715. potonuo u uraganu uz obale istočne Floride.

Četvrtak, 31. srpnja 2014.

Podizanjem karnevalske zastave 13. Internacionalni ljetnji kotorski karneval bit će otvoren večeras u 21 sat, nakon čega će na Trgu od oružja u 22 sata koncert održati hrvatska violončelistica Ana Rucner.

Iste večeri, u 21,30 sati na muljanskoj rivi bit će održana ribarska večer.

Program se nastavlja sutra, 1. kolovoza, kada će na gradskom bazenu u 20 sati biti održane Karnevalske igre bez granica na vodi, a u 22,30 sati na glavnom gradskom trgu planiran je koncert korčulanske klape "Kumpanji".

Četvrtak, 31. srpnja 2014.

U organizaciji NVO "Kreativni centar" Tivat, u subotu 2. kolovoza u 21 sat, u prostorijama nekadašnje gradske galerije "Ankora" u Tivtu, bit će održana izložba unikatnog nakita i rukotvorina žena iz Boke.

Nakon prvog sastanka održanoga u Podgorici početkom srpnja, na drugome sastanku  održanom 30. srpnja  u prostorijama Tajništva Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore u Donjoj Lastvi  predstavnici manjinskih nacionalnih savjeta  u Crnoj Gori postigli su konsenzus o zajedničkom nastupanju na javnim raspravama  o  tekstu Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o manjinskim pravima i slobodama, od kojih će se prve dvije održati u Tivtu 31. srpnja i u Podgorici 1. kolovoza 2014.

Stranice