lipnja 2014

Ponedjeljak, 30. lipnja 2014.

Proteklog vikenda Turistička organizacija Kotor je na San Đovaniju, na platou ispred Male tvrđave, postavila panoramski dvogled. 

"'Sa kotorskih zidina pruža se veličanstven pogled na Bokokotorski zaliv i Stari grad Kotor. Postavljanjem panoramskog dvogleda omogućen je poseban vizuelni doživljaj našim gostima" - poručuju iz  Turističke organizacije Kotor.

Ponedjeljak, 30. lipnja 2014.

Snažno nevrijeme s kišom sinoć i jutros pogodilo je Sloveniju, a jaki vjetar čupao je krovove i rušio drveće, dok su štetu napravile i munje koje su udarale u objekte.

Najviše problema sa vjetrom i padavinama bilo u srednjoj, južnoj i zapadnoj Sloveniji. Munje su izazvale požare na nekoliko mjesta pa su pune ruke posla imali i vatrogasci, a u dijelovima te zemlje nestalo je struje.

Zaboraviti pretke znači biti potok bez izvora, stablo bez korijenja - porucila predstojnica Krstičević.
U subotu 28.lipnja 2014. u Tomislavgradu, pod pokroviteljstvom Drzavnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i općine Tomislavgrad izabrana je najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

Ponedjeljak, 30. lipnja 2014.

"Tragom jedne slike - Vjenčanje Crne Gore sa morem" naziv je večeri koja će se održati u palači "Grgurina" 1. srpnja (utorak) u 21 sat. u organizaciji Pomorskog muzeja Crne Gore i Matice crnogorske- ogranak Kotor

Slikar Ivan Žmirić donio je iz Zadra gotovu sliku "Vjenčanje Crne Gore sa morem" na Cetinje 1881. godine, gdje su je na Dvoru vidjeli Knjaz i visoke zvanice, dok je za građane Cetinja bila izlo¬žena u „ondašnjoj velikoj gostionici".

Ponedjeljak, 30. lipnja 2014.

Na Trgu Magnolija u Tivtu, 2. srpnja (srijeda) u 22 sata bit će održan koncert grupe S.A.R.S.

S.A.R.S. ("Sveže amputirana ruka Satrijanija") je glazbeni sastav iz Beograda. Njihova je glazba kombinacija popa, roka, regea, hip-hopa i bluza sa elementima tradicionalnog srpskog folka. Bend su 2006. godine osnovali Aleksandar Luković Lukac i Dragan Kovačević Žabac.

Organizator koncerta je TO Tivat.

Ponedjeljak, 30. lipnja 2014.

U Galeriji ljetnjikovca Buća-Luković u Tivtu, u organizaciji Centra za kulturu Tivat, 1. srpnja (utorak) će biti otvorena izložba skulptura, autora Rajka Sušića, s početkom u 21:30 sati.

Rajko Sušić rođen je 1971. u Nikšiću. Diplomirao je i magistrirao vajarstvo na Fakultet likovnih umjetnosti na Cetinju u klasi profesora Pavla Pejovića. Imao je nekoliko samostalnih izložbi i sudjelovao je u kolektivnim izložbama.

Dobitnik je brojnih nagrada, među kojima se ističu: Nagrada SKC-a za skulpturu, Nagrada FLU za skultpuru i Prva angrada na izložbi "Mlada crnogorska umjetnost".

Ponedjeljak, 30. lipnja 2014.

U okviru 6.međunarodnog festivala Kotor Art, u zgradi "Jugooceanije" 30.lipnja (ponedjeljak) bit će premijerno izvedena predstava "Kinez", s početkom u 21 sat.

Predstavu je režirala Anja Suša, po tekstu Ane Todorović. U predstavi igraju Emir Ćatović, Jelena Simić, Goran Slavić i dječji zbor "Zvjezdice".

Scenografiju potpisuje Zorana Petrov, kostimografiju Maja Mirković, a glazbuIgor Gostuški.

U Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u ponedjeljak 30. lipnja, u 20 sati, biće održan humanitarni koncert za pomoć poplavljenom regionu, na kome će nastupiti glazbeni sastav Kvartet Zagreb.
Koncert organiziraju Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Crnoj Gori, Crnogorsko narodno pozorište, i gradovi Zagreb i Podgorica.
Kvartet Zagreb čine: Sandra Bagarić, Renata Sabljak, Đani Stipaničev i Ervin Baučić, uz klavirsku pratnju Darka Domitrovića.

Stranice