prosinca 2013

Utorak, 31. prosinca 2013.

Tivat, 31. prosinca 2013. (Radio Dux) – Još ste na vrijeme radio Dux predlaže kuda večeras dočeakati 2014. godinu.
DUBROVNIK
Hrvatski biser Dubrovnik jedan je od gradova, čiji je doček na otvorenom posebno popularan. Naravno, radi se o dočeku Nove godine na Stradunu. Nova godina u Dubrovniku se tradicionalno na otvorenom dočekuje od 1995. godine, a mjesto radnje jest najpoznatija gradska ulica - Stradun.

Ponedjeljak, 30. prosinca 2013.

Tivat, 30. prosinca 2013.(Radio Dux) - U susret predstojećim novogodišnjim praznicima, proteklog vikenda u malom parku u Tivtu održan je drugi „Sovogodišnji sajam" koji je, uz podršku Općine Tivta, organiralo Udruženje građana S.O.V.E.
Pored tivatskih „sova", na sajmu je izlagalo viže izlagača iz Bara, Budve, Cetinja, Herceg Novog i Kotora, koji su prodavali rukotvorine, nakit, suvenire i novogodišnji nakit.
Svi radovi su napravlejni ručno i cilj je da se prezentiraju javnosti da ih više ljudi vidi, „ne mora se uvijek sve prodati, odnosno kupiti", kažu "Sove" naglašavajući da su ovakvi skupovi uvijek prilika za dobro druženje, razmjenu iskustava, a rađaju se i neke nove ideje. Cilj je da se okupi što više žena, koje to rade za svoju dušu, ističu članice Udruženja S.O. V. E.

Kotor, 30. prosinca 2013. (Radio Dux) - "Muzikom za Đoleta" - naziv je humanitarnog solističkog koncerta gitaristice Nađe Janković , koji će biti održan večeras 30.prosinca (ponedjeljak) u 19 sati u katedrali Svetog Tripuna.
Gosti su mladi glazbenici Jelena Jovović – violina i Stefan Peričić – flauta, uz klavirsku pratnju Ane Mihaljević.
Cijena ulaznice, koju možete kupiti na kamenom kiosku, je 6 eura.
Organizatori su Centri za socijalni rad Kotora, Tivta i Budve, pokrovitelji – Muzička škola "Vida Matjan" i Biskupski ordinarijat Kotor.

Kotor, 29. prosinac 2013. (Radio Dux) - U sklopu manifestacije "Od Božića do Božića", koji se organizira kao dio novogodišnjeg programa, sinoć je na Trgu ispred katedrale Svetog Tripuna nastupio kotorski ansambl Toć, kao uvod pred koncert Gorana Karana i Vagabundo benda.
Brojna publika, gosti i fanovi Gorana Karana ispunili su trg a dio atmosvere možete vidjeti na našim fotografijama.

Bečići, 29. prosinca 2013. (Radio Dux) - Na dodjeli priznanja "Wild Beauty Award 2013", koja je održana u hotelu Splendid u Bečićima dodijeljene su nagrade za doprinos kvalitetu, afirmaciji i promociji turističke ponude Crne Gore.
Pet nagrada stiglo je u Boku.
U kategoriji turističko mjesto-naselje-lokalitet pohvalu su dobile Rose.

Kotor, 28. prosinca 2013. (Radio Dux) - „Misu večeras vraćamo na mjesto gdje je nastala, izvođena i gdje pripada. Ovog puta vlastitim snagama, vjerujući da će Muzička škola „Vida Matjan" dugo ostati iza nas, ono što je danas i nekada bila, izvor umjetničkog života ponosa i radosti. U hramu, koji dvanaest vijekova baštini postojanje tradicije, želja nam je da se još jednom osvrnemo u prošlost na one koji su muzikom ostavili neizbrisivi trag, kao što je bio Jeronim Fiorelli" – kazala je direktorica Muzičke škole Marina Dulović otvarajući koncert.
U katedrali sv.Tripuna, koja je bila premala da prihvati sve, koji su došli da uživaju na koncertu, nastupio je impozantan sastav od preko sedamdeset izvođača pod dirigentskom palicom Radovana Papovića. Misu br.2 Jeronima Fiorellia izveo je zbor Glazbene škole , a kao solisti nastupili su: Milica Zdravković -sopran, Milica Lalošević – mezzosopran, Lazar Lazarević – tenor i Stevan Tomašević – bariton.

Kotor/Tivat, 28. prosinca 2013. (Radio Dux) - Najbolji sportisti Kotora u 2013. godini su Antonio Škanata i Ivan Perčin, članovi Planinarskog kluba 'Pestingrad'.
Općinska komisija za sport i aktiv sportskih novinara nagradili su Škanatu i Perčina za osvajanje jednog od vrhova Himalaja (Island Peak, 6.189 mnv).
Za najperspektivnijeg mladog sportistu izabran je član Vaterpolo kluba 'Primorac' Dimitrije Kriještorac, osvajač zlatne medalje sa juniorskom reprezentacijom Crne Gore.

Petak, 27. prosinca 2013.

Kotor, 27. prosinca 2013.(Radio Dux) - Planinarski klub „Vjeverica" iz Kotora organizira humanitarnu akciju prikupljanja novčane pomoći, kroz prodaju kalendara P. K. „Vjeverica" za 2014. godinu.
Humanitarna akcija će se održati u Kotoru ispred Glavnih gradskih vrata, u subotu, 28. prosinca, od 10 do 12 sati.
Prikupljena sredstva biće namijenjena pomoći u liječenju našeg mladog sugrađanina, koji je obolio od leukemije i nalazi se na liječenju na klinici u Lajpcigu.

Petak, 27. prosinca 2013.

Tivat, 27. prosinca 2013. (Radio Dux) - Prvog siječna 2014. godine na tivatskom Trgu od magnolija koncert će održati Ana Rucner, poznata violončelistkinja iz Zagreba. Koncert počinje u 18 sati. Organizator koncerta je Humanitarno društvo slijepih i invalida rata.
Za 14 godina postojanja, ovo Društvo je prepoznato kroz različite segmente rada, a u njihovoj organizaciji gostovala je čitava plejada brojnih, renomiranih umjetnika.
Kako su napomenuli , u okviru brojnih aktivnosti na integraciji osoba sa invaliditetom u društvu, uz praćenje i upotrebu savremenih tehničkih dostignuća, akcenat je stavljen i na kulturne programe.

Stranice