Tekbol vikend u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 14. kolovoza 2023. - 13:11
Autor: 

Treći turnir Crnogorske tekbol lige bit će održan u Tivtu 19.8.  i 20. 8., u organizaciji Tekbol saveza Crne Gore i u suradnji s Općinom  i Turističkom organizacijom Tivat. Osim redovite  discipline muškog dubla održat će se natjecanje  i u muškom singlu i mješovitom dublu kao i Intersport dubl za dječake. 

Prvog dana, u subotu 19. 8., tekbol će se igrati u Velikom gradskom parku, a dan kasnije domaćin najboljim crnogorskim tekerima bit će gradska riva Pine. Nagradni fond turnira je 1.500 eura, a planirane su i brojne sponzorske nagrade.

„Predstavnici Opštine i Turističke organizacije Tivat pokazali su se kao istinski ljubitelji tekbola i ljudi koji gledaju u budućnost. Stoga se veoma radujem što će u divnom ambijentu Pina i u opštini Tivat biti održan treći turnir Crnogorske tekbol lige, prvi u proširenom formatu ove sezone. Uvjeren sam da će naša saradnja sa Opštinom Tivat biti plodonosna, najprije u smislu povećanja broja zainteresovanih za igru ali i broja kvalitetnih takmičara koji bi mogli da nas predstavljaju na internacionalnom nivou“, kazao je predsjednik Tekbol saveza Crne Gore, Milorad Šutulović.

MTL turnir u Tivtu održava se u okviru projekta „Tekbol u Tivtu“, kroz koji su u ovoj Općini postavljena tri TEQ stola, a postavit će se još tri, uključujući i jedan TEQ One premijum stol, koji će prvi put biti postavljen na javnoj površini u Crnoj Gori.

„Opredjeljenje Opštine Tivat da snažno podrži razvoj sporta u našem gradu oličava se i u činjenici da je u tekućoj godini budžet za sport udvostručen na 800.000 eura. Okrenuti smo budućnosti sa jasnim vizijama, a razvoj tekbola kao sporta koji je u ekspanziji postavili smo i kao jedan od ciljeva. Uostalom gledanost tekbola na nedavnim Evropskim igrama u Krakovu i investicije u sport razvijenih zemalja, kao i činjenica da će uskoro postati Olimpijski sport, govore u prilog tome“ naglasio je potpredsjednik Općine  Tivat, dr. Andrija Petković i naglasio da vjeruje da tekbol u Tivtu čeka svijetla budućnost.

„Turnir koji će se 19. i 20. avgusta organizovati u Tivtu prilika je da turistima pružimo nezaboravnu atrakciju, ali i da domicilno stanovništvo upoznamo bliže sa ovim sportom. I svakako da na tome nećemo stati. Od jeseni krećemo sa formiranjem tekbol kluba. U tom smislu na nekoliko lokacija u gradu postavljeni su stolovi. Želja nam je da u dogledno vrijeme organizujemo i jak međunarodni turnir, ali i da damo crnogorske teqball reprezentativce. Opština Tivat će sigurno pružiti maksimalnu moguću podršku, kao što to i do sad radi“, zaključio je Petković.

Svi zainteresirani za tekbol mogu se prijaviti za treći MTL turnir putem instagram stranice teqball.mne.