Zahuktava se atmosfera na XXIII. Festivalu pozorišta za djecu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 05. srpnja 2015. - 13:14
Autor: 

Četvrti vagon kazališnog vlaka koji širi sreću i radost prošao je jučer kroz Kotor.

 

Izvođenjem predstava: "Bajka o ribaru i ribici", Gradskog pozorišta iz Podgorice i "Kako rastu veliki ljudi" u produkciji KotorArt Kotorskog festivala pozorišta za djecu nastavljen je glavni program ovogodišnjeg Festivala.

 

U predstavi "Bajka o ribaru i ribici", koju je režirao ruski redatelj Jevgenij Ibragimov, djeca su mogla vidjeti pravu virtuoznost glumaca dok animiraju lutke. Branka Femić, Katarina Krek, Jelena Simić, Dijana Drgaojević, Smiljana Martinović, Pavle Ilić, Sejfo Seferović  i Davor Dragojević su pričali priču o ljubavi, iskušenjima, ljudskim slabostima i velikodušnosti, koristeći jezik metafora i alegorije.

 

Druga predstava večeri odigrana je na Ljetnjoj pozornici. Predstava "Kako rastu veliki ljudi" je dobro poznata kotorskoj publici jer se već desetak puta igrala po raznim Kotorskim pjacama. Do sad je imala ukupno tridesetosam izvođenja, diljem Crne Gore i Srbije.

I ovoga puta je bilo puno mališana. Bilo je i onih koji po 4.-5. puta gledaju predstavu, što je znak da se u Kotoru napravio značajan i dopadljiv kazališni projekt, koji traje. U predstavi čiju režiju potpisuje Petar Pejaković igraju Mišo Obradović i Slaviša Grubiša, a sva trojica su i autori samog teksta predstave. Dugim aplauzom i druženjem s glumcima nakon predstave,  djeca su nagradila autore predstave koja je odigrana u sklopu glavnog programa ali nije u natjecateljskom dijelu.

 

Djelić atmosfere prenosimo u fotogaleriji.