Svečano otvorenje galerije Pizana

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 16. srpnja 2015. - 9:20
Autor: 

Svečano otvorenje podgoričke galerije Pizana, sa selekcijom radova istaknutih crnogorskih i regionalnih umjetnika, bit će organizirano u subotu 18. srpnja u galerijskom prostoru s pogledom na more, koji se nalazi na uglu novog rezidencijalnog kompleksa Ksenija, s početkom u 20:30 h.

U drugačije osmišljenom konceptu art punkt-a bit će predstavljeni radovi suvremenih likovnih autora kao što su: Roman Đuranović, Vana Prelević, Nada Kažić, Biljana Keković, Igor Rakčević, Vladimir Đuranović, Slobodanka Mićunović, Željko Reljić, Adin Rastoder, Vlatka Vujošević, Tadija Janičić, Bojana Jokmanović, Nemanja Golijanin i mnogi drugi.

Tijekom trajanja “umjetničke sezone”  Pizana će prezentirati  aktualne teme i tendencije u crnogorskoj i regionalnoj umjetničkoj praksi: „Namjera nam je da ovim projektom promovišemo nove cikluse umjetnika i mlade autore; da novi izložbeni prostor Pizane bude mjesto za neformalno okupljanje i kreativna dešavanja u Crnoj Gori, tačka žive komunikacije među rezidentima Porto Montenegra, vlasnicima brodova, umjetnicima, kolekcionarima i kulturnim ustanovama“, istakao je menadžer galerije Pizana Ivan Šuković.

Osim težnje da se zadovolje visoki umjetnički standardi, u okviru svake postavke, galerija će voditi računa da izložbe imaju segmente komercijalnog i omoguće potencijalnim kupcima jednostavniju dostupnost umjetničkih djela, ali i direktne razgovore s umjetnicima.

Galerija će raditi svakog dana od 18 do 23 h.