Solističi koncert Nađe Janković na KotorArtu

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 18. srpnja 2018. - 8:45
Autor: 

Brigu o mladim umjetnicima KotorArt razvija godinama, a Don Brankovi dani muzike nisu samo mjesto susreta umjetnika, priznatih i proslavljenih u svijetu, nego i onih mladih, domaćih, pred kojima je ozbiljna karijera.

Mlada gitaristica Nađa Janković, nastupa danas u crkvi Sv. Duha, a pred publikom će svirati djela Federika Torobe, Nikola Paganinija, Agustina Bariosa, Hoakina Rodriga i Fransiska Tarege.

Nađa Janković, učenica gitare u Srednjoj muzičkoj školi Vida Matjan u Kotoru, u klasi prof. Srđana Bulatovića, počela je svirati s devet godina. Od 20017. godine je u klasi prof. Štefana Šmita iz Fridberga (Njemačka). Godine 2013. održala je dva solistička humanitarna koncerta u crkvi Sv. Duha i katedrali sv. Tripuna u Kotoru i recital u Parlamentu Crne Gore. Nastupala je u Beogradu, Firenci, Rimu, Tirani, Beču, Štutgartu, kao i u gradovima regije. Usavršavala se na seminarima uglednih pedagoga kao što su Vera Ogrizović, Srđan Tošić, Darko Karajić, Jelica Mijanović, Tomas Oferman, Maroje Brčić, Karlo Markione, Nikita Koškin, Hubert Kepel, Radoš Malidžan, Kostas Kociolis i dr. Osvojila je više od trideset prvih nagrada na međunarodnim natjecanjima: Dnevi kitare (Slovenija), Julián Arcas (Španjolska), Giovani Musicisti (Italija,) Muzički festival mladih Crne Gore (Herceg Novi), Edouard Pamfil (Rumunjska), Zagreb guitar festival (Hrvatska), Guitar Art Festival (Srbija), Sarajevo international guitar festival, (Bosna i Hercegovina). Godine 2016. postala je članica Fondacije D’Addario.

Pored Nađe, 19. srpnja će nastupati Andrija Jovović, naš mladi pijanist koji je na školovanju u Beču, 20. srpnja je na repertoaru program „Muzički put svile“, a 1. kolovoza je planiran koncert najboljih instrumentalista srednje muzičke škole „Vida Matjan“ iz Kotora uz suradnju mladih iz Santa Barbare (Kalifornija).