Niz predstava u okviru Kotor Art-a

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 07. srpnja 2014. - 11:00
Autor: 

U okviru natjecateljskog programa Kotorskog festivala pozorišta za djecu, u srijedu, 7. srpnja na Trgu Svetog Luke u Kotoru u 20 sati nastupit će Konrad Frederiks iz Londona s lutkarskom predstavom "Avanture gospodina Panča".

Panč je forma tradicionalnog londonskog lutkarskog uličnog kazališta kojima upravlja iskusni šoumen. Ovaj lik je nastao po uzoru na talijanskog klovna Pulčinela koji se pojavljivao u srednjovjekovnoj komediji del arte. U XIX Panč je postao lutka koja se koristila po malim štandovima putujućih lutkara koji su se postavljali na kutovima britanskih ulica.

Istog datuma na Ljetnjoj pozornici u Kotoruu 21:30 nastupit će Državni lutkarski teatar iz Stare Zagore (Bugarksa) predstavom "Čarobnjak iz Oza", u režiji Bonjo Lungova. U predstavi igraju Vanya Kamyanska, Bilyana Raynova, Elitsa Stoyanova, Gergana Vasileva, Yancho Ivanov, Kaloyan Georgiev, Kiril Antonov i Stanislav Matev. "Čarobnjak iz Oza" je čuveni film nastao po knjizi L.U. Bauma, čija je glavna junakinja djevojčica Doroti i njen psić Toto, koji zajedno doživljavaju razne avanture.

Istog dana, bit će održan niz aktivnosti u sklopu pratećeg programa:

- U 19 sati na Pjaci od kina nastupit će Teatar Glazalman iz Moskve. Nakon predstvljanja ruskih običaja u okviru programa Rusko dvorište, izvest će predstavu "Jedan poznati vuk".

- U 20 sati u Kulturnom centru Udruženje za afirmaciju dječjeg stvaralaštva Svitac iz Beograda izvest će mjuzikl za djecu pod nazivom "Alisa".

- U 20:30 na Pjaci od kina bit će predstavljena poezija Velimira Ralevića "Mjesečarenej na suncu zaljubljenog viteza" u okviru zabavno-literarnog programa Čitaonica pod velikim drvetom.

- U 21 sat u Crkvi Svetog Duha zbor "Jedinstvo" iz Kotora izvest će program "Mokranjcu u čast", povodom 100 godina od smrti kompozitora.

- U 21:30 na Trgu od oružja NVU Djeca Tivta i JU Dječiji savez iz Podgorice izvest će program “Osnaženi suncem”, a od 22 sata u Atrijumu Kulturnog centra Dramski studio “Istureno odjeljenje” iz Podgorice izvest će predstavu „Smrtni grijesi“ u okviru programa Scena za mlade.