Mladi talentirani glazbenici održali koncert u Perastu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 20. kolovoza 2021. - 10:33
Autor: 

Pažljivo odabranim programom i izvođenjem djela Baha, Vagnera,Tartinija, Čajkovskog, Isaia, publici su se u Muzeju grada Perasta predstavili  mladi talentirani glazbenici polaznici masterclass radionica za gudače. Koncert je organiziran u okviru XII. Festivala gudača u Perastu koji je i ove kao i prethodnih godina okupio renomirane predavače i profesore.  Za violinu Maja Jokanović, Vujadin Krivokapić, violu i violinu Miša Berkut, violončelo Aleksandar Latković i Georg Baich i kontrabas Zoran Zakrajšek. Oni su tijekom sedam dana trajanja Festivala vrijedno radili s mladim glazbenicima koji su na prvom koncertu pokazali svoj talent, virtuoznost i uloženi trud. Na i koncertu polaznika nastupili su Luka Bajović, Andrej Ćivša Zakrajšek, Nađa Spasojević, Andrijana Dabović, Veronika Bogić, Milutin Radulović, Aleksandar Iliovski  i Viktor Huter.

Naredni koncert je planiran večeras, na Terasi Hotela Iberostar u Perastu, gdje će se također predstaviti mladi talentirani umjetnici, učenici, studenti i diplomirani glazbenici.

,,Jedan od glavnih ciljeva Festivala gudača u Perastu, koji se odnosi na na pružanje podrške mladim nadama, kako bi dosegnuli svoj puni potencijal i proširili vidike unapređujući svoja znanja radeći sa izuzetnim pedagozima, bit će i u budućnosti naš glavni pravac. Nastavit ćemo tako da radimo u godinama koje su pred nama a uz prijatelje i partnere kakvi su OJU ,,Muzeji“  i Hotel Iberostar, uz pokroviteljstvo Opštine Kotor, TO Kotor, Crnogorske komercijalne banke, nadamo se da ćemo  i u budućnosti dijeliti vjekovne darove kulture i umjetnosti u ambijentu posebnosti grada Perasta“ – poručuju organizatori.