Vučinović i Janović nazočili proslavi Dana općine Konavle

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 23. listopada 2018. - 9:24

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća održanoj u nedjelju na Grudi povodom Dana općine Konavle i 26. obljetnice oslobođenja dodijeljena su priznanja ovogodišnjim laureatima. Nagrada Općine Konavle za životno djelo dodijeljena je posthumno Don Vladu Puci, za izniman doprinos u duhovnoj i materijalnoj obnovi Konavala nakon Domovinskog rata, Nagrada Općine Konavle za izuzetan i osobito vrijedan doprinos iz područja zdravstva i socijalne skrbi dodjeljena je dr. Neri Vrkaš, a za izuzetan i vrijedan doprinos iz područja sporta Nagrada Općine Konavle otišla je u ruke Biciklističkom klubu Konavle.

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Konavala Ivo Simović koji je na samom početku pozdravio branitelje.Izaslanik premijera Andreja Plenkovića, župan Nikola Dobroslavić rekao je ovom prilikom kako su Konavle danas jedna od najboljih jedinica lokalne samouprave kako u županiji tako i u Hrvatskoj. Podsjetio je ipak kako je početak obnove nakon rata bio mukotrpan posao.

Okupljene su pozdravili i zastupnica u Europarlamentu Dubravka Šuica koja je poručila kako je prvenstveno veseli vidjeti da su u Konavlima stvoreni uvjeti za bolji život zbog čega Konavljani više ne ‘bježe’ u Dubrovnik, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković koji je čestitao vodstvu Općine na projektu obnove tvrđave na Prevlaci, a pohvalio je i dobar međusobni odnos.

Zastupnik u Hrvatskom saboru i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića Branko Bačić rekao je kako je za najveći dio uspješne realizacije projekata u Konavlima zaslužan upravo načelnik Lasić i njegovi suradnici koji dobro koriste vertikalu vlasti, a zastupnica Sanja Putica posebno je pohvalila načelnika Lasića jer je u rješavanje konavoskih problema uključio mlade ljude.

Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli kazao je kako su Konavle dobar primjer što se vidi iz brojnih projekata, a posebno je čestitao na uspješnom njegovanju tradicije i baštine te poticanju OPG-ova i održavanja manifestacija koje predstavljaju Konavle.

Prisutnima se obratio i predsjednik Gradskog vijeća Grada Pakraca Miroslav Ivančić koji je poželio da Konavle budu ”onako lijepe kako su ih zamišljali branitelji dok su ih branili i oslobađali”.

Program su uljepšala djeca Dječjeg vrtića Konavle, učenice Osnovne škole Gruda, učenici Osnovne škole Cavtat, klapa Čilipi, a prikazan je promotivni film o Konavlima.

 

Sjednici su prisustvovali i brojni drugi gosti, među kojima državni tajnici Frano Matušić i Nikolina Klaić, gradonačelnik Mato Franković, načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli, načelnik Općine Dubrovačke primorje Nikola Knežić, načelnik Općine Ston Vedran Antunic, načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i njegov zamjenik Valentin Dujmović, ali i veleposlanik RH u Crnoj Gori Veselko Grubišić, ministrica u Vladi Crne Gore Marija Vučinović i potpredsjednik Općine Tivat Ilija Janović.