Promocija nagrađivanog filma „Ispod mosta među stijenama“ u Kotoru

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 15. rujna 2016. - 10:05
Autor: 

„Ispod  mosta među stijenama“  naziv je debitantskog filma mladog crnogorskog režisera  Pavla Simonovića, koji će se prikazivati u kotorskom Kinu „Boka“ u Starom gradu od ponedjeljka 19. do nedjelje  25. rujna od 20 sati. Cijena karte je 2 eura.

“Ispod mosta, među stijenama“ je projekt producentske kompanije Cut-Up, a glumačku ekipu čine:  Miloš Pejović, Stefan Bošković, Jelena Đokić, Marko Baćović, Branimir Popović, Dejan Ivanić, Mišo Obradović, Ana Vučković i drugi.

Kostimografkinja je Jelena Đukanović, scenograf  Đorđije Kalezić, snimatelj tona Aleksandar Brajović, a direktor fotografije Dušan Grubin. Koproducentica  je Jelena Filipović, izvršna producentica Jelena Mišeljić, a direktor filma je Veliša Popović. Producent filma je Sehad Čekić. Film je podržan od strane Ministarstva kulture Crne Gore i Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada. Snimanje je realizirano u suradnji s Upravom policije, Službom zaštite Glavnog grada, Kliničkim centrom Crne Gore i Željezničkom infrastrukturom Crne Gore, kao i mnogim drugim službama, javnim ustanovama i privatnim kompanijama. Ovaj urbani triler  prati dva inspektora (Miloš Pejović i Stefan Bošković) kojima se u istrazi ubojstva ispriječe razni privatni problemi, pa i inače  kompliciran slučaj postaje još teže rješiv.  Stara izreka kaže da svaki detektiv tokom istrage, zapravo, pronalazi samoga sebe – navodi se u sinopsisu ovog filma koji je slika košmarnog svakodnevnog  privatnog i poslovnog života. Na 30. izdanju Filmskog Festivala Herceg Novi – Montenegro Film Festivala  dugometražnom igranom filmu Pavla Simonovića “Ispod mosta, među stijenama” dodijeljene su dvije nagrade: Specijalno priznanje žirija i nagrada FEDEORA – Federacije filmskih kritičara Evrope i Mediterana.

Žiri natjecateljske  selekcije dugometražnog igranog filma, čiji su članovi bili Varja Đukić, glumica, Ognjen Sviličić, redatelj i Aleksandar Radunović, scenarist,  dodijelio je Specijalno priznanje “za nov i intrigantan pristup žanru, te izuzetno originalnu ideju čiji potencijal inspiriše”.

Žiri asocijacije FEDEORA, čiji su članovi Dubravka Lakić, Vuk Perović i Dževdet Tuzlić, dodijelio je nagradu “zbog snage sa kojom je žanr kriminalističkog trilera unio društveni angažman, zbog rediteljske vještine s kojom je ideju sproveo do kraja i zaokružio originalnu i svježu priču uz sjajnu glumačku podršku i kvalitetnu produkciju.”