Priopćenje predsjednika Općine Kotor o zabrani gradnje

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 17. lipnja 2017. - 8:55
Autor: 

U cijelosti vam prenosimo priopćenje predsjednika Općine Kotor Vladimira Jokića o zabrani gradnje na određenim lokacijama:

"Odlukom o uređenju grada i naseljenih mjesta u opštini Kotor, u periodu od 15. juna do 1. septembra zabranjeno je svako počinjanje i izvođenje građevinskih radova na objektima i javnim površinama na području: Starog grada, Dobrote, Orahovca, Dražin Vrta, Perasta, Risna i Vitoglava, Strpa, Lipaca, Morinja, Kostanjice, Stoliva, Prčanja, Mua i Škaljara.

Kako su predsjednik opštine i druge službe ranije najavili, dozvola za produženje radova izdaje se samo u izuzetnim slučajevima.

Od pristiglih zahtjeva, mada zahtjevi i dalje pristižu i razmatraju se, pozitivno je odgovoreno na pet i to na zahtjeve vrtića Radost i Pomorskog fakulteta u Kotoru, kako bi te institucije od opšteg interesa spremno dočekale novu školsku godinu. Odobreni su radovi i CEDIS-u na DTS 10/0,4kV Karmen u Prčnju do 25.06.2017. godine. Takođe, pozitivno je odgovoreno na dva zahtjeva privatnih investitora, pa je na objektu u Dobroti dozvoljen nastavak radova u roku od pet dana, kako bi se završilo postavljanje crijepa na krovu i spriječile eventualne štete nastale usljed vremenskih neprilika.

Nastavak radova je dozvoljen još u Stolivu privatnom investitoru na period od sedam dana, kako bi se završili infrastrukturni radovi na vodovodu i elektro-mreži, čime će se srpiječiti da tokom ljeta eventualno bude ugroženo snadbijevanje vodom ili eleketričnom energijom ovog dijela grada.

Od juče do 1.septembra moguće je nastaviti samo hitne i interventne radove na javnim površinama, infrastrukturnim i drugim objektima.

Nadzor nad sprovođenjem Odluke obavlja Komunalna inspekcija Opštine Kotor, pa pozivamo sve građane da prijave sva uočena nepoštovanja kako bi zajedno uveli i poštovali komunalni red u Kotoru i spremno dočekali turiste".