Posjet učenika hrvatske nastave Zadru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 04. kolovoza 2023. - 12:00
Autor: 

U organizaciji Hrvatskoga nacionalnoga vijeća CG djeca iz Boke kotorske u sklopu nastave hrvatskog jezika i kulture provela su nekoliko dana  u gradu Zadru.

Uz podršku Odjela za kulturu grada Zadra mladi Hrvati Boke posjetili su najvažnije kulturne ustanove i upoznali grad koji je dugo godina u povijesti bio glavni grad Dalmacije kojoj je Boka do 1922. administrativno pripadala.

Uz voditelje g.Mira Franovića, dugogodišnjeg aktivnog člana hrvatskih udruga u CG i HNVCG te gospođu Vjeru Vičić mlade Kotorane i Tivćane primio je dogradonačelnik Ante Babić uz pročelnike Josu Nekića i Dinu Bušić.

S Bokeljima je bila i prof. dr. sc. Vanda Babić Galić, savjetnica ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana,  koja je prenijela njegove pozdrave i istaknula podršku MVEP u očuvanju hrvatske kulture Boke kao i skrb o autohtonoj hrvatskoj manjini na svim razinama.

Dogradonačelnik Babić i pročelnici izrazili su posebno zadovoljstvo i radost što su imali prigodu ugostiti djecu iz Boke kao i mogućnosti daljnje suradnje na jačem povezivanju u području kulture i obrazovanja.

Na kraju, dogradonačelnik Babić je djeci uručio prigodne darove.