“Risanski makaruli” – bogata i raznovrsna trpeza

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 14. lipnja 2014. - 17:11
Autor: 

Sinoć je na glavnom gradskom trgu u Risnu po peti put održana  manifestacija “Risanski makaruli” u organizaciji žena Risna.

Predsjednica ove organizacije Anka Perović je kazala da su  naziv makaruli lokalni naziv za makarone i da  su bili obavezan dio menija na svatovskim trpezama.  Pripremali su se od vode i brašna, sušili  potom posebno kuhali.

Sinoć je, na ponudi  osim  svatovskih makarula bilo i obilje crnogorskih specijaliteta kao i specijaliteta mediteranske kuhinje i poslastica.

Uz bogatu trpezu, brojni domaći i furešti gosti sinoć su do duboko u noć uživali i u bogatom zabavnom program u  kojem su učestvovali  KUD „Nikola Đurković", djeca vrtića „Radost", učenici Osnovne škole „Veljko Drobnjaković", te sastavi „Slow time" i „Hipnos bend".

Žiri  je dodijelio prvu nagradu za prezentaciju i kvalitet Ženama perasta, drugo mjesto pripalo je Žućenica festu - Organizaciji žena Tivat, a treće domaćinima - Organizaciji žena Risna.

Program je vodio Miomir Maroš.

Pomoć u organizaciji ove manifestacije stigla je iz Doma starih Grabovac,  mesare  “Krivokapić”,  restorana “ Mrvaljević”,  udruženja pčelara, peraštanki i peraških specijaliteta, vodena kočija “Čavor” i mnogi drugi.

U našoj foto-galeriji prenosimo dio atmosfere…..