Prva nagrada predstavi “Život u njenom danu”

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 11. srpnja 2014. - 9:36
Autor: 

Prvu nagradu dječjeg žirija na 6. Međunarodnom festivalu pozorišta Kotor Art dobila je kazališna predstava iz SAD “Život u njenom danu”. Predstava je autorski projekat Hilari Čeplin.

"Vidjevši njenog muža-lampu, shvatili smo da ljudska usamljenost može biti smiješna. To je uradila sama sa sobom, svojim tijelom, glasom, humorom, duhom i sve to nijesmo mogli da zanemarimo", kaže se u priopćenju PR službe festivala.

Po ocjeni dječjeg žirija, drugu nagradu dobila je izraelska predstava "Srebrni šou", u režiji Šimona Mansure.

"Cijevi su oživjele. Raznim bojama i pokretima one su ispričale svoju priču, dok je publika u kontaktu s magijom upijala svaki novi trenutak. To je bilo dovoljno", dodaje se u saopštenju.

Predstava "Ružno pače", Gradskog pozorišta iz Podgorice, osvojila je treću nagradu. "Vječna bajka je", piše u saopštenju, "ispričana tako da je na moderan način dobila svoje novo ruho. Saznali smo da svi naši mali i veliki problemi mogu biti riješeni i da je pače ružno samo ako ono tako odluči i na osnovu toga izabrali".

Nagrada žirija grada Kotora dodijeljena je predstavi “Život u njenom danu”, "zato što je izbrisala granicu između publike i scene i zato što je ukinula još mnoge druge barijere - između tuge i radosti, između saznavanja I zataškavanja, između samoće i prijateljstva, između mašte i stvarnosti".

"ASSITEJ Crna Gora dodjelilo je specijalno priznanje predstavi "Srebrni šou", koja temu tehnologije, koja ovladava ljudima, razgranava kroz forme savremenog plesa, tijela i predmeta, te čini da naša zabrinutost preraste u radost igre", priopćeno je iz PR službe  festivala Kotor Art.