Osnovana molitvena zajednica štovatelja Božjeg milosrđa „Sv. Ivan Pavao II.“ u Sutomoru

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 29. travnja 2014. - 11:14
Autor: 

Osnovana molitvena zajednica štovatelja Božjeg milosrđa „Sv. Ivan Pavao II.“ u Sutomoru

U župnoj crkvi Sv. Marije u Sutomoru, 27. travnja 2014. na nedjelju Božjeg milosrđa osnovana je molitvena zajednica štovatelja Božjeg milosrđa „Sv. Ivan Pavao II.“ Svečanu svetu misu predslavio je u ime kotorskog biskup, preč. Filip Janjić, dekan budvanski i kanonik stolnog kaptola u Kotoru. Vjernici su se za ovaj događaj pripremali moleći devetnicu na čast Božjem milosrđu i zagovornu molitvu blaženom, sada svetom, Ivanu Pavlu II. svaki dan u 15 sati.

U homiliji preč. Janjić istaknuo je da se svijet sve više pretvara u duhovnu pustinju te su potrebe oaze gdje će ljudi moći napajati svoju dušu, a „tu ste pozvani vi da ljudima današnjice naviještate milosrđe: molitvom i djelima.“ Nakon homilije članovi molitvene zajednice pod vodstvom Branke Lukšić i uz glazbenu pratnju Milosrdnih sestara svetoga Križa izveli su prigodni meditativni recital „Uronjeni u Božje milosrđe“, nastao prema recitalu „Posude u Kani“ Ureda HBK za obitelj. Naime, djeca i mladi su zajedno sa svojim roditeljima i starijima iznosili pred Milosrdnog Isusa svoje potrebe (za: ljubav, suosjećanje, vjernost, radost, opraštanje i strpljivost u obiteljima i društvu). Djeca su prigodne simbole za svaku molitvenu nakanu stavila u molitvenu posudu koja se nalazila ispred slike Milosrdnog Isusa. Na kraju su sa svim okupljenim vjernicima i svećenikom izmolili molitvu predanja Milosrdnom Isusu. Preč. Janjić je nakon toga blagoslovio sliku Milosrdnog Isusa.

Sutomore je turističko mjesto te među brojnim gostima vrlo često su to vjernici iz Poljske, Češke i Slovačke preko kojih su katolici ovoga kraja upoznali pobožnost Božjem milosrđu te su se rado uključili u molitvenu zajednicu. U znak zahvalnosti i trajno sjećanje na kanonizaciju omiljenog pape, našeg suvremenika, zajednica je nazvana „Sv. Ivan Pavao II.“