Još jedna glazbena večer u Kotoru

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 04. siječnja 2015. - 10:34
Autor: 

Na Pjaci Sv.Tripuna sinoć je priređena glazbena noć namijenjena nešto mlađoj populaciji. Posjetitelji su imali priliku čuti hrvatski bend Gustafi, koji je 1980.godine nastao u Vodnjanu u Istri  iz jedne amaterske scenske skupine sklonoj performansima i pod nazivom Gustaph.  U pocetku eksperimentalni punk rock kasnije zamjenjuju utjecaji istarske etno glazbe, kao i ostale svjetske etno scene iz cega se stvorio osebujni zvuk Gustafa po kojem su i sada poznati. Za album  „FF“ izdali su 2006. za kojeg su dobili i Porina za najbolji rock album. 2009. godine izdaju novi studijski album "Chupacabra", na kojemu čine veći zaokret prema korijenima, sa puno eksperimentalnih zvukova. 2012/13. izdali su najnoviji album "Kanibalkanska" koji je pobrao sve pohvale kritičara i smatra se jednim od njihovih najboljih albuma već sada.

Sadašnju postavu koja nikad nije fiksna cine Edi Maružin, autor tekstova i glazbe, pjevač i gitarista, Čedomir Mošnja – bubanj, Martin Šikman – bas i udaraljke, Gianluca Antonini - trombon, Edin Pecman - harmonika i klavijature, Boris Mohorić – truba i vokal, Jimi Grgić – gitara, Sara Queiroz-vocal, percussion, Ana Antolović - vokal, Emmanoel da Silva - percussion, Romano Hantih – tuba, i još dosta prijatelja koji se povremeno pridružuju.

Kao bend domaćin nastupio je kotorski sastav Toć, koga čine Bojan Švaba (vokal), Jovo Ševaljević (gitara), Hrvoje Sindik (klavijatura) I Davor Marković (bubnjevi).  Pomalo čudan naziv (barem ljudima koji ne žive u Boki Kotorskoj), bend je dobio po izrazu ”toć” koji označava sos ili umak, ali u bokeškom žargonu može značiti i jako dobar provod.
Ansambl Toć nema autorskih ambicija, već je prijateljski projekt sastavljen od glazbenika iz različitih bendova koje spaja velika energija, originalnost, šetnja kroz različite glazbene pravce i čista ljubav prema muzici.

Ova glazbena večer još jedna je u nizu u organizaciji TO Kotora I NVU Karampane, u sklopu manifestacije “Od Božića do Božića”.

Večeras u 18 sati na Trgu Sv.Nikole posjetitelji će imati priliku uživati u sakralnoj glazbi Srpskog pjevačkog društva “Jedinstvo”, a u 20 sati na I.katu SC Kamelija nastupit će ženska klapa Incanto iz Kotora i prijatelji Kotorske publike, klapa “Kumpanji”.