Dodjela nagrada "Turistički cvijet"

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 10. lipnja 2014. - 12:03
Autor: 

Sinoć je u hotelu "Aurora" u Tivtu, u organizaciji Turističke organizacije Tivat, održana svečana dodjela nagrada "Turistički cvijet".
Posjetiteljima se obratila Tamara Petković, iz TOT Tivat, koja je pozdravila prisutne i zahvalila na pomoći i sponzorstvu u realiziranju ovog projekta nakon čega je nagrade dodjeljivala odgovorna za horikulturu grada Tivta dipl. ing. Tanja Krstović.

U kategoriji najljepše uređenih dvorišta, nagrade su dobili: Mirjana Livaja, iz Kava, Zdenka Glavočić iz Župe i Aleksandra Grabić sa Seljanova.

Nagrada u kategoriji za najljepše uređeni cvijetni balkon, pripala je Živki Radović sa Seljanova.U kategoriji hortikulturne posebnosti, odnosno kreativnog detalja, nagrade su dobili Dušan Krivokapić iz Lepetana i Edi Zoričić iz Njegoševe ulice. Nagrade za najljepše stablo magnolije pripale su Đuru Biskupoviću iz Kalimanja. Za najljepšu živu ogradu nagrade su dobila dva dobitnika: Petar Slavović iz Krašića i Toni i Nada Matković iz Mažine.

Nagradu za šestu kategoriju, odnosno za višegodišnji doprinos u hortikulturnom uređenju grada dobila je Desanka Matković, koja je i 2002. godine bila nagrađena u istoj kategoriji. Bešković je, između ostalog, o tome kazala: "Baštom dominira lijepo njegovan travnjak u čijoj sredini je aleja sa sezonskim cvijećem, a u sredini aleje je zimzelena tuja. U drugom dijelu bašte nalazi se maštoviti i originalni aranžmani sezonskog cvijeća, kao i vrste biljaka s dužim periodom cvjetanja, kao što su hortenzije, fuksije, tu su prisutni i zumbuli, narcisi..." Drugi dobitnik iste kategorije je porodica Kostić.

Nagradu za najljepšu zelenu površinu ispred stambenog poslovnog prostora dobila je Ana Radanović, Lamele-centar. O tome, Radanović je kazala: "Nadam se da ćemo i dalje doprinijeti da naš grad bude ovako lijep i cvjetan, ne da samo bude Porto Montenegro, jedna lijepa cvjetna oaza, nego da bude čitav grad naša lijepa oaza kojoj će se svi diviti."

Dobro raspoložene goste kroz cijelu večer zabavljao je sastav "Trio mladi", koji je izvodio poznate dalmatinske skladbe.