Doc. dr. Andrija Petković u Hrvatskom nacionalnom vijeću Crne Gore

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 13. prosinca 2014. - 12:23
Autor: 

Jučer je u posjet Hrvatskom nacionalnom vijeću Crne Gore bio doc. dr. Andrija Petković, fakultetski profesor iz Tivta, koji predaje na Fakultetu za mediteranske  poslovne studije. Njega su u prostorijama Tajništva primili predsjednik Zvonimir Deković i član Vijeća Adrijan Vuksanović. Oni su mu predočili uspješno realizirane projekte, kao i one na čijem se realiziranju marljivo radi. Također, upoznali su ga i s obrojnim aktivnostima koje se sprovode u novoobnovljenom Domu kulture Josip Marković.  

Andrija Petković je izrazio spremnost i želju da da svoj doprinos hrvatskoj zajednici i stavio je sve svoje intelektualne sposobnosti na raspolaganju Hrvatskom nacionalnom vijeću Crne Gore. Dogovoreno je da se uključi u rad Vijeća, kroz Odbor za kulturu, kao vanjski suradnik.

Andrija Petković je doktorirao na beogradskom državnom fakultetu na temu "Političke partije u Crnoj Gori u procesu europskih i NATO integracija od 1999. do 2012." Mentor mu je bio Zoran Stojiljković, najveći stručnjak za političke partije u Srbiji, dok je predsjednica komisije bila Tanja Miščević, državna tajnica za odnose s NATO-om u Vladi Srbije, a član komisije bio je Stevo Nikić, sociolog. Na poziv Miomira Mugoše obnašao je dužnost medijskog analitičara u CEMEM-u, da bi zbog izuzetnih rezulatata bio promoviran u koordinatora projekta. Dr. Petković je bio i savjetnik ministra za informaciono društvo prof. dr. Vujice Lazovića. Trenutačno radi na znanstvenom radu "Euroskepticizam".

Andrija Petković kao novina započeo je karijeru u "Dnevnom telegrafu", gdje je radio sve do ubojstva Slavka Ćuruvije. Veliki doprinos njegovoj novinarskoj izgradnji dao je Mensur Šačić. Petković je radio i za Sportski žurnal. Sada na Radio Tivtu vodi popularnu emisiju "Sportsko popodne", kao i "Retrovizor".

Andrija Petković piše poeziju. Do sada je izdao četiri zbirke, a peta, pod nazivom "Ispod kaputa", je u pripremi i uskoro će izići iz tiska.