Čestitka predsjednika Josipovića u povodu Dana državnosti

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 25. lipnja 2014. - 10:47
Autor: 

Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske predsjednik Republike Ivo Josipović uputio je čestitku građankama i građanima Republike Hrvatske sljedećeg sadržaja:

„Najsrdačnije vam čestitam Dan državnosti, rođendan naše Domovine!

Prije 23 godine, u teškim i neizvjesnim vremenima, proglašena je državna samostalnost Republike Hrvatske. Svoju slobodu i demokraciju morali smo ostvariti braneći Domovinu od agresije. U tome smo bili uspješni zahvaljujući jedinstvenoj volji da očuvamo našu mladu državu.

Obilježavajući Dan državnosti, sjećamo se svih onih koji su radili na nastanku, obrani i prosperitetu suvremene Hrvatske, posebno onih koji su za slobodu dali svoj život. Duboko smo im zahvalni.

Sjećamo se i razloga zbog kojih smo željeli samostalnu državu. Tražili smo slobodu, demokraciju, napredak, ljudska prava, bolji život. Kad god ocjenjujemo današnju Hrvatsku, kao i kad razmišljamo o njenoj budućnosti, prisjetimo se tih ideala i čuvajmo ono što smo uspjeli ostvariti.

Ali dužnost nam je krenuti i korak dalje. Raditi više i bolje za našu domovinu, za naše građane, pojedince i obitelji, nije samo naša građanska ili politička dužnost, nego i čast. Nitko drugi neće brinuti o našoj zemlji onoliko koliko možemo i moramo mi sami. Nitko je neće voljeti i željeti joj toliko uspjeha, kao što možemo mi. Zato, prije svega, o nama ovisi kakva će biti i njena i naša budućnost.

Svi koji vole Hrvatsku, u zemlji i inozemstvu, radom, kreativnošću, poduzetništvom i zalaganjem, doprinose i napretku naše zajedničke domovine. Učinimo sve da pobijedimo ovu gospodarsku krizu koja je toliko siromaštvom okovala zemlju i mnogim ljudima ugrozila egzistenciju.

Čestitajući naš veliki državni praznik, želim svim našim građankama i građanima da uvijek budemo s razlogom ponosni na svoju Domovinu – zemlju slobode, demokracije i prosperiteta“, stoji u čestitki predsjednika Josipovića.