"Bogatstvo različitosti temelj je progresa"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 07. listopada 2014. - 10:23
Autor: 

Jučer je u tivatskom Centru za kulturu Gracija Petković održana Bajramska svečanost u čast ovog velikog islamskog blagdana.
U ime organizatora Nevladine udruge Galaksi nazočnima se obratio ravnatelj Erfat Mulić. On je pozdravio sve vjernike koji slave Kurban Bajram, kao i sve prijatelje koji su došli uzveličati svečanost. U svom govoru pozvao je na vrijednosti koje Bajram nosi, toleranciju, ljubav i suživot, istakavši da "bogatstvo različitosti je temelj progresa". Mulić je posebice zahvalio Nikoli Bukilici, predsjedniku SO Kotor, Općini Tivat i Zvonimiru Dekoviću, predsjedniku HNV-a.
Skup je, u ime nevladinog sektora, pozdravio i Vasko Kostić, koji je poželio pripadnicima islamske vjeroispovijesti sretan blagdan.
Ovu manifestaciju uljepšali su nastupom Zbor ilahija i kasida Husein Paša iz Pljevalja, KUD Boka i glazbeni sastav Centra za kulturu Rožaje.
Po završetku svečanosti druženje je nastavljeno u foajeu dvorane, uz baklave i druga tradicionalna jela.
U ime hrvatske zajednice sinoćnjem događaju nazočili su Zvonimir Deković,predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, Ljerka Sindik, predsjednica tivatske podružnice Hrvatskog građanskog društva i Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske krovne zajednice "Dux Croatorum".

Na našim fotografijama pogledajte kako je bilo sinoć u Tivtu.