Kultura

TMF - nastup ansambla Mare Nostrum na otoku Gospe od Milosti

Tivatske mnogobrojne lokacije i ulice odisat će posebnom živošću i vedrinom uz programe ovogodišnjeg Tivat Music Festivala.

Pročitajte više

Zbor HRT – a prvi put u Crnoj Gori nastupa s Crnogorskim simfonijskim orkestrom

Muzički centar Crne Gore s velikim ponosom najavljuje koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra, na kojem će prvi put u Crnoj Gori nastupiti Zbor Hrvatske radiotelevizije i izvesti kapitalno djelo, Mozartov Rekvijem, u subotu, 13.

Pročitajte više

Koncert „Džez za djecu“ u Kotoru

U okviru proslave obilježavanja Međunarodnog dana džeza, u Velikoj dvorani Kulturnog centra „Nikola Đurković“ Kotor u četvrtak,  11.4.,  s  početkom u 12 sati bit će održan koncert pod nazivom „Džez za djecu“.

Pročitajte više

Svečano otvaranje 23. KotorArt Don Brankovih dana muzike posvećeno maestru Miroslavu Homenu

Carmina Burana i premijera kratkog dokumentarnog filma RTCG-a

Pročitajte više

Cabares cabarei - Vrhunska monodrama Zijaha Sokolovića u Kotoru

Monodrama Cabares cabarei,  u izvođenju Zijaha Sokolovića,  bit će izvedena na Velikoj sceni Kulturnog centra Kotor u ponedjeljak, 15.4.,  od 20 sati.

Pročitajte više

Svečano otvaranje Festivala fotografije u Tivtu

Svečano otvaranje Festivala fotografije „Tivat Photo Days“ će se održati u JU Muzej i galerija Tivat u petak, 5.4.,  u 19 h. Nakon selekcije pristiglih radova na temu „Tranzicija“ ,  najbolji rad će dobiti nagradu i priznanje na ovogodišnjem fest

Pročitajte više

Dubrovački simfonijski orkestar i solisti za početak TMF -a

U suradnji Fondacije Tivat Music Festival, na čelu s direktoricom Andreom Orlando Tripović i kreativnog tima KotorArt-a, zaživjet će nova umjetničko-edukativna platforma.

Pročitajte više

JU ŠOSMO Vida Matjan – koncert povodom Dana škole

Povodom obilježavanja Dana škole JU ŠOSMO Vida Matjan večeras,   25.3.,  u 19 h u Koncertnoj dvorani škole (crkva Sv.Duha) bit će održan  Koncert profesora.

Pročitajte više

KotorArt: Pjaca od knjige i likovni segment

Međunarodni festival KotorArt ističe se po umjetničkom kvalitetu i jedinstvenom konceptu svojih programa, a proglašen je i festivalom od posebnog značaja za kulturu Crne Gore.

Pročitajte više

U razgovoru sa Sašom Karajovićem

Današnji gost emisije Bokobran je Saša Karajović, nacionalni koordinator Mladih ekoreportera i izvršni direktor NVO  Ekom.

Pročitajte više

U razgovoru sa sudionicima mjuzikla „Put do Boga“

Mjuzikl  „Put do Boga“, o bl. Ozani, Dramske družine bl. Ozana Župe Krista Kralja Trnje iz Zagreba, predstavljen je publici u subotu,  u crkvi Sv. Duha,  u Kotoru. Djeca, koja su sudjelovala u mjuziklu, prikazala su nam  životni put bl.Ozane tj.

Pročitajte više

„Priroda stvari“ Ivice Aranđusa

„Nastaće haos. A iz haosa se rađaju zvezde.“

B. Pekić

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Kultura