Društvo

Djela ljubavi u korizmi: Dar šahovskih knjiga i duhovne strategije

U srijedu, 27. ožujka, u prostorijama Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore u Donjoj Lastvi, svećenik dr.  sc.

Pročitajte više

Predstavljanje monografije Arhitekt Josip Slade Šilović: Graditeljska djela u Knjaževini Crnoj Gori 1877-1900.

Hrvatski muzej arhitekture HAZU organizirao je predstavljanje monografije Arhitekt Josip Slade Šilović: Graditeljska djela u Knjaževini Crnoj Gori 1877-1900., autora Slobodana Mitrovića, održano u utorak 26. ožujka 2024. u Knjižnici HAZU.

Pročitajte više

S generalnom konzulicom Lončarević o izborima za zastupnike u Hrvatski sabor

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović donio je 15. ožujka Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor.

Pročitajte više

Humanitarni bazar "Budi human" u Kotoru

Humanitarni bazar "Budi human" koji organiziraju NVO Naša Akcija, Meštrice Kotora i Omladinski tim Tivat, održat će se u SC Kamelija u Kotoru, 30.3., kako bi se pružila podrška organizaciji Budi human @budihuman.me

Pročitajte više

Reagiranje HNV-a na vandalizam

Najoštrije osuđujemo vandalizam koji se rano jutros dogodio u Donjoj Lastvi.

Pročitajte više

„Veče dokumentarnog filma“ u Tivtu

Dokumentarni filmovi redatelja Zdravka Velimirovića, bit će prikazani 26. 3., u 20 h,  u Velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat, a ulaz je slobodan.

Pročitajte više

TO Tivat - ,,Dječije radosti u susret Uskrsu i Vaskrsu”

Turistička organizacija Općine Tivat planira organizirati  program za djecu pod nazivom ,,Dječije radosti u susret Uskrsu i Vaskrsu”. Riječ je o događajima za djecu, koji će biti realizirani dvije subote uoči Uskra i Vaskrsa ( subota 30. 3.

Pročitajte više

Novi broj Hrvatskoga glasnika na čak 114 stranica

Iz tiska je izašao novi, 189. broj Hrvatskoga glasnika, koji više od dvadeset godina izdaje Hrvatsko građansko društvo Crne Gore iz Kotora.

Pročitajte više

Vaterpolist Marko Mršić - stipendist Općine Tivat

Uspješni mladi vaterpolist Marko Mršić postat će stipendist Općine Tivat, na Fakultetu za mediteranske poslovne studije – dogovoreno je na današnjem susretu predsjednika Općine Tivat Željka Komnenovića s ovim perspektivnim sportašem, inače reprez

Pročitajte više

Ruža – simbolika u (likovnoj) umjetnosti

Iako kroz stoljeća najčešće smatramo da cvijeće ima dekorativnu svrhu, kroz njegovu simboliku shvaćamo da je njegovo značenje,  a i upotreba mnogo kompleksnija i šira od onoga što se smatra.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Društvo